Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express)

Mandoki - Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express)

Mandoki, vagy magyarul Mándoki László, a rendszerváltás előtt kiment Németországba szerencsélt próbálni és ott ragadt. Sőt, egycsapásra híres lett és a mai napig is profi zenészekkel dolgozik, mint pl.: Ian Anderson, Jakc Bruce, Bobby Kimball vagy Al Di Meola.

Aligha lehet szavakkal leírni azt a légkört, ami a "Soulmates" című anyag készítésekor volt tapasztalható, napokon és éjszakákon át együtt beszélgettek, álmodtak és alkottak a világ minden tájáról érkezett, gyakran bohém és sebezhető művészlelkek. Mint a cím is mutatja, lelki társak. Rengeteg mondanivalójuk van. A posztideologizált társadalomról, az új évezred új témáiról, a globalizációról, vagy éppen az útkeresésről.

Mandoki - Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express)

"Nagyon reméljük, hogy sokak gondolatait mondtuk ki, sokak lelkéből szóltunk."
Mint a "People in Room No. 8." esetében, a "Soulmates"-nél is az a legfontosabb, hogy teljesen különböző zenei területen alkotó művészek dolgoztak közösen, és ebből igen érdekes, kísérletező, mégis harmonikus dalok születtek. " Nagy privilégium, hogy ezeknek a különleges művészeknek az előadásában hallhatóak a dalok. A legnagyobb feladatunk az, hogy a legkülönbözőbb, tehát elkerülhetetlenül is ambivalens zenei karaktereket egy közös, homogén síkra helyezzük, olyan egységgé kovácsoljuk, hogy az ne essen szét, és ne legyen eklektikus. Úgy érzem, sikerült." - mondta Leslie Mandoki, ak,ivel exkluzív interjút készítettünk. (lásd a megfelelő rovatban – a szerk.) A Soulmates című korongról a minőség és profizmus süt. 78 percen keresztül, pop, rock és jazz irányzatokat hallhatunk, kiváló hangszereléssel. A lemez 3 verzióban jelent meg: Soulmates, Soulmates Jazz -Cuts, Soulmates - Classic valamint dvd-n, melynek címe Soulmates - Absolutely Life. Mandoki és kis csapata jelenleg Németországban koncertezik, a rajongók legnagyobb örömére.

Érdemes még néhány szót szólni a www.mandoki.net siteról is: teljes bibliográfiát, interjúkat és fontos zenei infókat olvashatunk németül és angolul. A koncertek időpontjairól részletes leírást találunk és online is vehetünk DVD-t és CD-t is. Leslie Mandoki mindig is a profizmusra törekedett, ha meghallgatod legújabb korongját, nem fogsz csalódni, sőt még tanulhatunk is tőle, főleg aki a zenével foglalkozik.

Jónap Tamás

2004. 02. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 02. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express) cikk képei
Mandoki - Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express)Mandoki - Man Doki: Soulmates (Red Rock Music / Record Express)