Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Wall Of Sleep: Slow But Not Dead (psycheDOOMelic records)

Wall Of Sleep - Wall Of Sleep: Slow But Not Dead (psycheDOOMelic records)

Aki kicsit is jártas underground körökben, az bizonyosan hallott már az egykori Mood zenekarról, és valószínű arról is, hogy hazánk legismertebb doom követei ma már más néven és formációban zenélnek tovább. Ennek első LP formájú gyümölcse, a Slow But Not Dead.

A lemez túlmutat a totál belassult, érfelvágós doom témákon, és egy-két tételnél akár már hajat is rázhatunk, de azért kellőképp földbe is döngöl, ahogy a kezdő Far Away From Sunrise, a That's Why, vagy például az Inside Garden. A srácok komoly Black Sabbath fanok, amit természetesen büszkén vállalnak, és ez zenéjükben is tükröződik. Azok kedvéért, akik még nem is éltek a Black Sabbath idejében, azok számára talán többet mond a Type O Negative, vagy a Queensryche munkássága, amikhez talán közelíthetjük itt-ott a Wall Of Sleep stílusát.
A lemez egységes, dinamikus megszólalása, vastag gitársoundja, de ugyanakkor élő nyerssége tökéletesen illik a dalokhoz. A felvételeket részben a soproni Moby Dick zenekar stúdiójában rögzítették. A lemezen hallatszik továbbá a zenészek kiforrott, biztos hangszeres tudása is. Holdampf Gábor énekes, saját szövegeit interpretálja jellegzetes hangjával, és hitelességgel. A lemeznek nincs gyenge pontja, ami pont elegendő hosszúságú is (44perc), ezáltal nem okoz gondot akár többször is végig hallgatni, ami azért egy doom lemez kapcsán nem mindig mondható el.
Aki nem csak az élet rózsaszín dolgait képes befogadni, annak itt az ideje megismerkedni a Wall Of Sleep-pel!

Gab

2004. 03. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 03. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Wall Of Sleep: Slow But Not Dead (psycheDOOMelic records) cikk képei
Wall Of Sleep - Wall Of Sleep: Slow But Not Dead (psycheDOOMelic records)