Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal)

Fourtissimo - Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal)

A Fourtissimo tagjai testvérek, akiket édesapjuk tanított rézfúvós hangszerekre, óvodás koruk óta. Az első pillanatoktól kezdve együtt zenéltek, így fokozatosan vált a játékból életcéllá az együttes létezése, olyannyira, hogy az iskolába járás is kezdett problémát jelenteni a gyakorlás szempontjából.

Az édesanyjuk merészségének és Polgár László bátorításának köszönhetően 1991. decemberében mind a négyen magántanulók lettek. Ekkor már semmi sem állhatott a profi zenész karrier útjába. Az első hivatalos „megjelenés” 1993-ban történt, a Nemzetközi Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Találkozón, ahol rögtön Nívódíjjal jutalmazták tudásukat. A Budapesten megrendezett gálaesten, a díszvendég, a néhai Philip Jones, a híres London Brass szárnykürtöse, „a rézfúvós kamarazene atyja”, személyesen gratulált a fellépő gyerekeknek és nagy jövőt jósolt a csapatnak / a feleségétől pedig egy bonbont kaptak. Ekkor az együttes legidősebb tagja csupán 11 éves volt! Innentől kezdve egyre szaporodtak fellépések, sűrűsödtek a programok, egyre magasabb szinten bizonyítottak. A többi meg már szinte történelem. Természetesen a komolyzenét sem zárták ki életükből, hiszen 2000. október 9-e óta együtt dolgoztak a magyar komolyzenei élet „fenegyerekével”, Varnus Xavérral. Azóta Xavér minden jelentős koncertjén jelen voltak.

Fourtissimo - Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal)

Nemrég pedig megjelent a tesók első lemeze „Fourtissimo” címmel. Aki komolyzenei motívumokat vár a négy testvértől, csalódnia kell, a már jól ismert Princess, Edwin Marton utat követik ők is. Zenéjükben keveredik a komoly- és napjaink divatos könnyűzenei stílusa. Hazánkban már bevált ez a stílus kavalkád, hiszen a fent említett előadók sikert-sikerre halmoznak. A Fourtissimo-nál a siker már csak hetek, vagy hónapok kérdése. A korong 14 dala magért beszél: ismert külföldi és magyar slágereket hallhatunk napjaink dance és pop stílusában. A „Carneval de Paris”, „Csárdás”, „Feelings” és „Besame Mucho” c. számok magukért beszélnek. A felsorolásból nem hagyható ki a „Rocky Mix” sem, a party hangulat garantált. A lemez egyaránt ajánlható a komoly- és könnyűzene kedvelőinek is.

Jónap Tamás

2004. 04. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 04. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 05. 17. 0:00
rossz az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2004. 06. 12. 0:00
Szerintem király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon profi, változatos és lendületes.
Bibó 2004. 06. 12. 0:00
Ők a legjobbak!!!! TÉNYLEG tudnak ZENÉLNI!
Vendég 2004. 07. 22. 0:00
Nekem nagyon bejön!Nagyon szuperek!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal) cikk képei
Fourtissimo - Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal)Fourtissimo - Fourtissimo: Fourtissimo (3T / Universal)