Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

HIM: And Love Said No (The Greatest Hits 1997-2004) (BMG)

HIM - HIM: And Love Said No (The Greatest Hits 1997-2004) (BMG)

Vannak bandák akik 10-15 év után jelentkeznek csak Best Of albummal, de a finn HIM már 4 album után erre a lépésre szánta el magát, de az is lehet, hogy csak kiadójuk erőltette ezen gyűjtemény megjelentetését, mindenesetre két új felvételt is hallhatunk, amiből rögtön a nyitó tétel a lemez címadója is lett.

Az előző sorlemez kiemelkedően szép borítója után ez egy szerény külsőségű lemez, amin még a zenekar neve is utólagos cimkézéssel lett feltűntetve. Se multimedia melléklet, se szövegkönyv, igaz megjelent bónusz DVD-s verzióban is, ami azért enyhítheti a fanatikusok pillanatnyi hiányérzetét.
A HIM mindig tökéletesen egyensúlyozott a mély, depressziós hangulatvilág és a popularitás között, ami ezen lemezről is lejön. Az And Love Said No mellett a Solitary Man az új dal, amihez klip is készült, és mind ezen dal, mind a Greatest Hits korong máris a slágerlistákat ostromolja. Ez nem csoda, hiszen megtalálható rajta az összes klipes/maxi sláger, ami már önmagában igen vonzó. Aki csak a rádiókból ismeri a bandát, az valószínű emiatt bólint igennel a lemezre, a rajongók meg a két új dal miatt.
A lemez nagyon szépen, egyenletesen szólal meg, de mindközül kiemelném a Gone With The Sin mélyrehangolt világát, ahol a basszus valami brutális erővel vonszolja végig a dalt. A számok sorrendjét is jól eltalálták, nem hiányzik egyetlen sláger sem, de a hangulatilag hasonló dalok sincsenek egy kupacban, ami még változatosabbá, hallgathatóbbá teszi a lemezt.
Sok bandánál a Greatest Hits lemez egy korszak lezárását szokta jelenti, aminek a hátterében akár valami rossz is meghúzódhat. Reméljük a HIM esetében ez nem így lesz, és továbbra is jelentkeznek majd a maguk igényes dalaival.
Zeneileg 5 pont lenne, azonban az ötlettelen és egyszerű kivitelezés miatt, jár egy pont levonás.

Gab

2004. 05. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 05. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 05. 11. 0:00
Szerintem a Deep Shadows-ról a Love you like I do még kellett volna
Vendég 2004. 05. 14. 0:00
Én a Sweet Pandemoiumot hiányolom! De ennek ellenére nagyon jó lemeznek tartom! Remélem, nemsokára egy teljesen új koronggal is jelentkeznek majd, Ville és a banda pedig ugyanolyan jól fognak zúzni, mint eddig!
Vendég 2004. 05. 15. 0:00
puszi nekik!Ville a legjobb pasi!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2004. 05. 15. 0:00
Sztem is tiszta jó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

HIM: And Love Said No (The Greatest Hits 1997-2004) (BMG) cikk képei
HIM - HIM: And Love Said No (The Greatest Hits 1997-2004) (BMG)