Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Fear Factory: Archetype (Liquid8 Records)

Fear Factory - Fear Factory: Archetype (Liquid8 Records)

Néhány éve még a Fear Factory megsemmisüléséről lehetett hallani, de aki pár évig nem figyelte a zenekar körüli eseményeket, annak ez fel sem tűnhetett, hiszen újra együtt a banda, és megérkezett az új lemez is, ezúttal egy alig ismert, független, kis kiadónál.

Annyi változott, hogy nincs Dino Cazares, a komoly térfogatú gitáros, aki miatt egykoron felbomlott a banda állítólag, de még így is bőven van kinek képviselni a súlyt a zenekarban. A gépies Fear Factory hangzás már messziről felismerhető, és túlzottan kiszámítható is, de a dalok azok továbbra is ütősek. A címadó Archetype például hosszú idők óta az egyik legjobb FF szám, fogós refrénnel, igazi populáris, slágeres lendülettel. A téma továbbra is a cyber jövő, robot társadalom, csoportos klónozások. Az extrém-durva tempójú dalok mellett vannak lírikus, lassabb számok is. Burton C. Bell-nek kifejezetten jól állnak a dallamok, és az idők során talán megtanult énekelni is, amit jól kombinál össze hörgéseivel. A kötelező záró belassulás, ami minden lemezen minimum 7 perces, ezúttal is megtalálható, de extraként találunk még egy Nirvana feldolgozást is, a School-t. Jó ötlet volt ezt a klasszikust kicsit leporolni. Aki nem ismeri az eredetit, az könnyedén elkönyvelhetné akár egy korrekt Fear Factory dalnak is.
Összességében ez egy jól összerakott, a Félelem Gyárosoktól elvárható lemez. Említést érdemel még a borító, ami ezúttal is egyszerűen, de jól sikerült. A zenekar mindig is professzionális volt a körítéseket illetően. Profi honlap, videoklipek, dvd-k, az albumokhoz kapcsolódó számítógépes játékok, amelyek mindig komoly hangsúlyt kaptak a lemezek mellett. A Fear Factory újjászületett, ami igencsak jó döntés volt részükről. Várjuk a folytatást!

Gab

2004. 06. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 06. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 06. 06. 0:00
A Factory kibaszott atom császár! A legjobb banda a földön! Max voltam
Vendég 2004. 06. 30. 0:00
Igencsak hallgatható lemez!!
poci 2005. 08. 08. 9:38
Senki se hagyja ki a Fűrész c. filmet. Aki még nem látta, irány a Téka!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fear Factory: Archetype (Liquid8 Records) cikk képei
Fear Factory - Fear Factory: Archetype (Liquid8 Records)