Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Air: Talkie Walkie (Source / EMI)

Air - Air: Talkie Walkie (Source / EMI)

A francia duó immáron harmadik sorlemeze, a Talkie Walkie, egy végtelenül nyugodt, és kifejezetten pihentető album. Az személyes kommunikációt már rendkívül régen helyezte zenei albuma ilyen magas szinten a középpontba.

Nicolas Godin és Jean_Benoit Dunckel formációja 1998-ban jelentette meg első lemezét, a Moon Safari-t, majd ezt követte az EP-ket összegyűjtő Premiers Symptomes 1999-ben, később a Sofia Coppola által rendezett Virgin Suicide (2000) is az ő nevükhöz fűződik.

A Talkie Walkie egy határozott visszakanyarodás a Moon Safari albumhoz, a kísérletező, 2001-ben napvilágot látott 10000 Hz Legend-nek már nyomait sem lehet tapasztalni az új anyagon. A manapság sztár-producernek tartott Nigel Godrich (Radiohead, Travis) segítségével elkészített lemezen tökéletesen érződik a francia duó profizmusa és elszálltsága. A Talkie Walkie nem egy slágerekben gazdag korong, nem fogjuk a kereskedelmi rádiókból viszonthallani még a legkiteljesedettebb darabokat sem, viszont az album nyújtotta élmény olyannyira felemelő, hogy nem is vágyunk már többre.

A lemez egységes mivoltát pont az a melankolikus lebegés adja, amelyet az elsőtől az utolsó dalig megtalálunk a 43 perces lemezen. A lemez legkiválóbb dala, a megkapó, de mégis hatásos Biological, amelyben DNS-variációkról, kromoszómákról és különféle ujjlenyomatokról tudhatunk meg többet a vonzódás és a választás összefüggéseinek keretében. Véleményem szerint a következő lemezen több ötletet és újdonságot kell felvonultatnia az Air-nek, de addig is merüljünk el a Talkie Walkie varázslatos, instrumentális világában.

Simon Péter

2004. 06. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 06. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 07. 08. 0:00
A Talkie-Walkie egy klasszikus lett a Moon Safari után. Estére különösen hatékony,jól lehet rajta aludni. Aki kedveli az Air-t az nem haggya ki ezt az albumot.
Vendég 2004. 08. 02. 0:00
Szerintem a Talkie Walkie átmenet a Moon Safari és a 10000 Hz Legend kötött, míg az elöbbi inkább az élő hangszereket teszi előtérbe egy kis finom elektronikával, addíg az utóbbi az elektronikára, kicsit gépi hangokra épűl, a talkie pedig a kettő egységes keveréke. Imádom az AIR-t, de egy picit hasonlóak a zenék ezen az albumon, nekem 10000 jobban bejött, valahogy ott különállóbbak a zenék.
Vendég 2004. 08. 02. 0:00
Várom AIR rajongók leveleit: mg811019@freemail.hu
Vendég 2004. 08. 25. 0:00
Egyetértek, szerintem is ötvözi az említett két album jellemzőit. De őszintén szólva - már csak az előző okok miatt is - sok újat nem mutatnak fel ezen a munkán, viszont hihetelenül kellemes muzsika....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Air: Talkie Walkie (Source / EMI) cikk képei
Air - Air: Talkie Walkie (Source / EMI)