Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Szupermulatós megaparty – Válogatás (Warner)

Válogatás - Szupermulatós megaparty – Válogatás (Warner)

Az elmúlt pár évben sorra jelentek meg a "mulatós" témájú válogatás,- és mixlemezek. Mivel szinte majd minden hazai kiadó "meglovagolta" a témát, tényleg nehéz eligazodni a kínálatban, megkülönböztetni a harmat gyengét a kiválótól. Mert mint minden műfajban, ebben is születhet, és mint hallhatjuk, születik is jó produkció.

Mielőtt még bárki lenézné, vagy leírná e műfajt, gondoljon csak a legutóbbi esküvői bulira, amin részt vett! Ugye, hogy alkalmanként nagyon jót lehet bulizni rá? Mert hát valljuk be, a mulatós zene, mint irányzat, tulajdonképpen a kommersz szórakoztató zene egyfajta gyűjtő fogalma napjainkban. Mottó: "felejtsük el gondjainkat egy időre, bulizzunk együtt"...És ezt most július 14-től meg is tehetjük, 43 dalon keresztül, 76 percben, csalódások nélkül! A történet, -ha fogalmazhatok így- a következő: Laky Zoltán (aki ezt a mixet is összeállította, valamint más műfajokban is mutatkozott már "Hungarian Trance Party", "Megamix Tuning") 2002-ben megalkotta az év, és azóta talán a műfaj egyik legsikeresebb, és legjobb mixalbumát, a Nagy Mulatós Lemez-t. Ez mind szakmailag, mind pedig üzletileg minden elvárásnak maximálisan megfelelt, sőt túl is teljesítette azokat. Ezt, az album több mint 40. 000 db-os eladása is alátámasztja. A siker ellenére, a lemez kiadója mégsem az ötlet szerzőjével, és kivitelezőjével folytatta a sikerszériát, hanem (ki tudja miért?...) mást kért fel a folytatásra. És mivel a Nagy Mulatós Lemeznek alig két hete jelent meg a 3. része Nagy Mulatós Lemez 2004 címmel, nagyon komoly konkurenciának ígérkezik a most megjelenő Szupermulatós megaparty. És ebben a lemez végighallgatása után, még inkább csak reménykedhetünk. A Dupla KáVé "Holnaptól nem szeretlek" című dalával kezdünk, és a lendület Mc Hawer & Tekknő kíváló Dolly Roll átiratával, a "Végleg a szívügyem maradtál"-lal csak fokozódik. A sorban igazi nagy nevek,és slágerek egymás után. Romantic "Gelem-gelem", Apostol "Eladó kiadó, most a szívem", 100 folk Celsius "Vidéki kislány",3+2 "Egy aszzony miatt"és "Halvány őszi rózsa", Irígy Hónaljmirígy "Huncut karnevál", Korda György és Balázs Klári egy új dala az "Akkor voltam bolond én", Komár Lászlóval a "Rock and Roll király", majd Csuka Mónika, Delhusa Johnny, Pataky Attila, Bangó Margit, a ZiZi Labor egy-egy tényleg jó, vagy már klasszikusnak mondható dallal. Kiemelendő a disco-blokk is:Lz feat. Székely Ildikó a Millió rózsaszál 2004 feldolgozása egész jó, a Necsi-Necsi című tényleg nagy sláger ezúttal egy új tehetség, Gery előadásában hallható, az eredetinél dinamikusabb, lendületesebb hangzásban. a 35. helyen álló dal is említést érdemel. A Discovery egy új színfolt, és reménység lehet a dallamos disco, és dance kedvelőinek, mert az "Egy nap, talán" című daluk szerintem nagyon jó. Majd következnek a már ismert, nagy nevek: TNT, Fresh, Gin Tonik, Nox és a Karaván, akik a "Pomagele" című latinos dallal szerepelnek, amely talán eredménytelenebb ismertséget ért el itthon, kiválósága ellenére. A mixben felhangzik pár olyan dal is, amely ismeretlennek tűnhet, de azonnal megkedvelhető. Érződik, hogy az alkotó a minőségre éppúgy törekedett, mint a mennyiségre. 42 dal, és a Partyline előadásában egy kedves dalocska, a "Kinek a szíve" zárja a majd' 80 percnyi albumot.

Külön érdekesség, hogy ez az első olyan mixalbum, amin Zámbó Jimmy egy slágere is helyet kapott: "Mit akarsz a boldogságtól?" Megmondom őszintén, soha nem szoktam bedőlni a CD-k, kazetták borítóján feltüntetett hangzatos, túlzó, sokszor hazug, "csak ezt vedd meg" - jellegű feliratoknak. Az viszont biztos, hogy a Szupermulatós megaparty borítóján álló címke tartalma abszolút megállja a helyét: "Minden idők legjobb mulatós albuma"!

HG

Pet

2004. 07. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2004. 07. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 07. 22. 0:00
Tényleg jó.
Vendég 2004. 07. 28. 0:00
honnan lehet letölteni létszi irjátok meg egyépként jó!!!!!!!
Vendég 2004. 10. 05. 0:00
nekem is kene a cim kosz
Vendég 2004. 11. 12. 13:08
hol lehet letölteni ilyen számokat?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Szupermulatós megaparty – Válogatás (Warner) cikk képei
Válogatás - Szupermulatós megaparty – Válogatás (Warner)