Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

László Attila és barátai: On the Broadway (Tom-Tom)

László Attila - László Attila és barátai: On the Broadway (Tom-Tom)

László Attila neve minden jazz rajongó számára ismerősen cseng, de azok is hallottak már a profi jazz gitárosról és zeneszerzőről, akik kedvelik Charlie vagy Cserháti Zsuzsa zenéjét.

László Attila, aki Liszt-díjas zeneszerző és a Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének docense, saját zenekarával, a László Attila Band-del is rengeteg sikeres koncertet adott és számtalan kiváló produkcióban vett részt, nagyszerű művészekkel dolgozott már együtt, pl. Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Anthony Jackson.

A most megjelent On the Broadway című új albuma igazi, különleges zenei csemege. Ezúttal nem saját együttesével, hanem régi zenész barátaival készített lemezt, melyen jazz örökzöldeket, Broadway melódiákat játszanak. László Attila a felvételen csupa olyan kiváló muzsikussal játszik együtt, aki mind igazi "ász" a maga területén. Tony Lakatos szaxofonos, Oláh Kálmán zongorista, Egri János bőgős, Lattmann Béla basszusgitáros, Lakatos Pecek Géza dobos. Valamennyien élvonalbeli, nemzetközileg ismert zenészek. Régi elképzelésük vált valóra a lemez elkészítésével, hiszen korábban különböző formációkban ugyan gyakran játszottak együtt, de ezzel az összeállítással most először készítettek lemezt.

Sokéves barátságuk gyümölcse ez az album, amivel ezek a fantasztikus muzsikusok egymást és minket, a hallgatót ajándékozzák meg. A felvételeket hallgatva úgy érezzük, mintha egy parázs hangulatú estét töltenénk el egy jazzklubban a Broadway-n.

A cd-n található egy multimédiás meglepetés is. A felvételek szünetében - anélkül, hogy a zenészek többsége tudott volna róla - a társalgásokat egy mikrofon rögzítette azért, hogy így a hallgató is bekapcsolódhasson a felvételek készítésének hangulatába. A képernyőn a képekre kattintva ezekből hallhatók részletek.

Magyarországon ritkán adnak ki színvonalas jazz "standard" albumot. Most itt egy gyöngyszem. Ez a zene azonnal magával ragadja az embert, hiszen ezek a szerzemények a jazz világában történelmet írtak már.

Tracklista:
1. Cherokee
2. Sugar
3. Easy living
4. Triste
5. My romance
6. Days of wine and roses
7. Bud Powel
8. Summertime
9. Falling in love with love

fkriszta

2004. 07. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 07. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 11. 20. 12:23
zseniális!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

László Attila és barátai: On the Broadway (Tom-Tom) cikk képei
László Attila - László Attila és barátai: On the Broadway (Tom-Tom)