Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL)

Prodigy - The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL)

Az évek óta várt Prodigy album végre elkészült! Hihetetlen, de az előző The Fat Of The Land óta 7 év telt el. A visszatérés erős, és ezúttal ugyan nem forradalmasítják az elektronikus zenét, a számok rendesen mellbe vernek.

A kezdő Spitfire a "régi" időket idézi. Torzított gitár, női vokál, igazi Prodigy, az egyik legjobb kezdés, és szám! Az ezt követő Girls olyan, mintha egy retro hip-hop számot ötvöztek volna egy újszerű drum n bass-es alappal. Szintén fülbemászó, és ez a dal képezi az első single-t a lemezről. A Memphis Bells harang effektjei szinte kikerülhetetlenek ebben a középtempós dalban, Princess Superstar vendégeskedésével. A lemez nagy részében a zenéé a főszerep, ahogy ezt előzetesen is ígérték a srácok, de a Get Up Get Off-ban pörgős rap kíséri végig az alapokat. A másik kedvencem a Spitfire után, a Hotride. Fogós refrén, méghozzá Juliette Lewis előadásában, igazi maxi sláger lehet belőle! A Wake Up Call egy vadabb Prodigy tétel, amit a dallamosabb Action Radar követ. Szintén sláger gyanús! A Medusa's Path egy instrumentális pihentető dal, keleties hatásokkal, amit a Phoenix követ. Ez egy Nirvana dal átdolgozása, ami eredetileg a Love Buzz címet viselte. A zene természetesen elektronizálva lett, és a szöveg pedig az eredeti refrénjére épül. Érdekes feldolgozás. A You Will Be Under My Wheel is egy tipikus Prodigy dal, a régebbi időkből. Kevés dallam, monoton refrén. A The Way It Is egy teljesen vokál mentes dal, sok effekttel, szintetikus zörejjel, közel 6 percen át. Nem igazán fogott meg, de szórakozóhelyeken kellőképp lehet majd hasznosítani. A záró tételben, a Shoot Down-ban ismét egy vendégvokalista, Liam Gallagher az Oasis-ből énekel. Laza, groove-okkal megtűzdelt dal, amely könnyen a rádiók barátjává válhat. :)

Prodigy - The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL)

Mind a 12 track Liam Howlett szerzeménye, és programozásának eredménye, sok vendég előadóval kiegészítve.

Az eredetileg 2004. végére várt album megjelenése szeptember 14-re módosult, azonban várhatóan már előbb, augusztus 23-án a boltok polcaira kerül, az internetre felkerülő illegális példányok miatt.
Érdemes lesz rá várni, és legálisan beszerezni a The Prodigy új anyagát! Figyelemre méltó visszatérés, amiről valószínűleg sokat fogunk még hallani!

Gab

2004. 08. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 07. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 07. 21. 0:00
Ez fasza, tehát még minimum 1 hónapot kell rá várni???
Vendég 2004. 08. 08. 0:00
akinek először lesz meg az küldje el nekem!!!!!!!!!!!
Vendég 2004. 08. 08. 0:00
Én csak azt nem értem, hogyha augusztus 23.-án jelenik meg az album, akkor hogy-hogy Gab meghallgatta? :) Nem vágom! :)
Vendég 2004. 08. 10. 0:00
jó album

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL) cikk képei
Prodigy - The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL)Prodigy - The PRODIGY: Always Outnumbered, Never Outgunned (Maverick/XL)