Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records)

Tigris - Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records)

Életerős, provokatív hard-core reggae, a világ innenső feléről.

Az, hogy a Tigris egy keményvonalas bandából alakult némi tagkiegészítések során, még csak hagyján. A korábban HC-t játszó zenészek csavartak egyet saját zenei sorsukon, és hirtelen jött ötlettől vezérelve megalapították a fent nevezett reggae csapatot, mely a jelek (ld. a most megjelent lemez) szerint kenyérre keni a műfaj összes magyar képviselőjét (persze csak óvatosan a nagy szavakkal).

Tigris - Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records)

Mozgalmas előadásmódjuk, vérmes, szarkasztikus poénjaik, a dalokba ültetett pár ütemnyi kő-gitárszóló és a kísérő énekes Shaggy-t is megszégyenítő hangja teszi félreismerhetetlenné az amúgy sem hétköznapi csapat zenéjét.

De nézzük csak közelebbről. A zenészek (amúgy különféle fajtájú vadállatok, tigrisek – de mindenképp állatok) nem most pattantak a színpadra, mint említettük egy korábbi formáció értelmeződött újra (nem picit), miközben a „Miért ne játszhatnánk reggae-t is?” jelmondattal a szemük előtt ballagtak a próbaterem felé. Nyélbe is ütötték a dolgot, a próbálkozás dicső manifesztuma az: 1. Megveszem a lemezt 2. Kibontom 3. Berakom a Hi-Fi-be 4. Élvezem, lépéssort követően bármikor hallgatható, kellemes hangulatot csempészve akár egy kisebb összejövetel punnyadós légkörébe is.

Szinte pajzánul eltalált játékuk mindent magában foglal ami kell: polgárpukkasztó szövegek (ld.: Kettőt Szívok, Legalize It – aki nem értené, kérdezze meg aput, anyut, majd borzadjon el, hogy milyen világban élünk), sok-sok finom összehangolt hangszer (dús tam-tam játék, no meg az elmaradhatatlan elektromos orgona), itt-ott egy soványra de nagyon reggae-s re sikerült HC szóló, és a ritmusgitár jól ismert 4/4-es („minden másodikra pengetek” - jellegű) lüktetése teszi (butuska és megfejthetetlen szóviccel élve) halálosan élvezhetővé Tigrisék zenéjét.

Az debütáló albumon helyet kapott természetesen néhány feldolgozás is (pl.: Gimme hope Jo'anna ) ápolandó a mesterek füstbe burkolózott emlékét.

A légből kapott próbálkozás eredménye olyan ösztön-reggae lett, amit hallva talán még a nagy Bob Marley is megsimogatná a cicusok bundáját két sodrás között. Ha ezek után a „Megtaláltam, erre a lemezre vártam egész életemben!” felkiáltás villámként hasogatja agytekervényeid szürkeállományát akkor: a) Örömmel jelentem be, hogy megtaláltad, b) Zseniálisan fogalmazok, így sikerült felkeltenem az érdeklődésedet c) Esik az eső és dörög az ég, és te pont középen állsz.

1.Partybilincs 3:03
2. Füsttel együtt 3:43
3. Gimme hope Jo'anna 3:51
4. Chase The Devil 3:19
5. Green Babylon 6:30
6. Lehet 4:25
7. Tigris 3:48 8
8. Kocsonya 3:06
9. Varázsszőnyeg 3:41
10. Kettőt szívok 4:41
11. Sensimillia 5:06
12. Üzenet 4:42
13. Legalize it! 7:45
14. Partybilincs - Anima Dub RMX 3:07

Ferenczi Attila

2004. 08. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 08. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezrol?
Vendég 2004. 08. 22. 0:00
A reggae-t igy kell irni: reggae. A lemez nincs meg, igy velemenyt nem mondok rola. Egyebkent a Tigris tagjai soha nem jatszottak HC-t...
Vendég 2004. 08. 23. 0:00
Nem kizárólag HC - t játszottak, de azt is! Reggae. :)
Vendég 2004. 08. 23. 0:00
a sracok nagyon jok, orom oket hallgatni es persze ez meg csak a kezdet ... ezt ki mondta h HC-t jatszottak? a punk nem hc, a hc nem punk :P :) persze ez sem igaz :)))
Ferenczi Attila 2004. 08. 23. 0:00
Őtőlük jött így az info, a punkot kihagytam, bocsesz csocsesz. Amúgy tényleg nagyon kafák, simán végigtáncoltam a koncertjüket :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records) cikk képei
Tigris - Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records)Tigris - Tigris - A füsttel együtt (Crossroads Records)