Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)

O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)

Az O-Zone mánia egész Európát megfertőzte. A román fiú csapat Dragostea Din Tei dala hónapok óta a magyar rádiók és zenecsatornák egyik legjátszottabb zenéje, és hazai rajongó táboruk is egyre népesebb. Portálunkon is rengeteget cikkeztünk róluk, az apropó amiért megint reflektorfénybe kerültek, a megjelent album.

A Dragostea Din Tei Európa méretű hódítása után, íme 11 friss dal és ráadásként két átdolgozás. A korong címéhez híven ízelítőt kaphatunk, hogy a három eredeti figura, Arsenie, Dan és Radu hogyan értelmezi újra a diszkó műfajait. A stílust jobban megnézve persze lehet vitatkozni, hogy miről is van szó, de maradjunk a diszkónál. A nyitány a könnyed karneváli hangulatot idéző de la noche, ringató dallamát hazájukban már befutott sláger, a de ce plang Chitarele feszes ritmusvilága követi. A nagylemez középpontja természetesen az európai toplisták csúcsait ostromló Dragostea Din Tei. A nyár kedvenc nótája eredeti román népdal feldolgozás, az örök szerelem himnuszának pop/dance köntösbe öltöztetése. Sajnos a hazai megjelenés már picit elkésett, mert a csatornából is folyó moldáv-dal igencsak csökkent népszerűségéből európa-szerte. Aggodalomra semmi ok, a nóta még hallható a slágerlistákon.

O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)

Miként is képzeli el a diszkó világát a három moldáviai fiú? Megtudhatjuk tört ütemekre épülő Printe Nori és Numai Tu c. nótákból, a lírikus hagvételű Oriunde A Fi, Crede Mar és Nu Ma Las De Limba Nostra vallomásokból, a vérbeli dance himnuszokból mint a Dar Unde Esti és Sabratoarea Nopilor De Vara, valamint az újabb sláger várományos dal, a ’70-es évek csillogását idéző Despre Tine őrültségéből. Utóbbi méltó utódja az album első, Európát lázba hozó trackjének (Dragostea Din Tei), hiszen Romániában és Európa más országaiban már meghódította a médiát és a közönséget.

O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)

Arsenie, Dan és Radu bemutatkozó nagylemeze számos európai országban már platinalemez. Zeneileg sokoldalú, a fiúk a dance szinte valamennyi válfajában nagyot alkotnak és a saját képükre formálják. Külön pikantériája a lemeznek, hogy első slágerükhöz híven minden dalukat saját nyelvükön adják elő, amely már szerves része az O-Zone imidzsnek. A sokszínű mégis egységes dallamvilág teszi a DiscO-zone-t 2004 egyik legérdekesebb pop/dance korongjává. Az album megkoronázása a két bónusz Dragostea Din Tei átdolgozás: egy vokális és egy táncparkettre hívogató változat. Legújabb pletykák szerint (erről anno szintén tettünk említést oldalainkon! – a szerk.) a fiúk az erősebb nem képviselői a szerelem terén, azaz melegek. Hadd éljek idézettel: „Melegek vagy sem, nem tökmindegy, a zenéjük jó és a csapból is ők folynak!” Szóval the show must go on, illetve O-zone:-)

Jónap Tamás

2004. 09. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2004. 09. 07. 0:00
Az album gyenge lett szerintem. Az új maxi még egy félsiker, aztán irány a sűllyesztő! A 2. album itt is már szokásos érdektelenségbe fullad majd.(De a managerek bankszámlája tele lesz persze.) Ez van. Nem rossz ez gyerekek, csak ha már a csapból is...: az tényleg tönkretesz mindent... Gábor
Max 2004. 09. 07. 0:00
Minden idk legborzalmasabb zenei teljesítménye, szerintem. Ujabb példa arra, hogyha kurvára meg akarsz gazdagodni, csak írsz egy olyan szar számot amilyet csak bírsz, és már dl is a lé....
Vendég 2004. 09. 07. 0:00
tök jó ez a szám nem tom mit izéltek
Vendég 2004. 09. 07. 0:00
szerintem jó,habár lefordítva magyarra nyálas a szövege
Vendég 2004. 09. 07. 0:00
nem is szar ez a szám szerintem tök jó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express) cikk képei
O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)O-Zone - O-Zone: DiscO-zone (Polydor / Record Express)