Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Rammstein: Reise, Reise (Universal)

Rammstein - Rammstein: Reise, Reise (Universal)

3 év kihagyás után - ami rémhírek szerint feloszlás volt, egyes hírek szerint csak a zenekar egyengette saját civil szféráját - itt van végre a negyedik nagylemez. A korábbi albumokhoz képest kevésbé kipolírozott dalok nem hatnak az újdonság erejével, de nem is unalmasak.

Az elénk képzelt kép, amit a zene vált ki az emberből, valami futurisztikus helyszínt mutat, ahol az emberiség szenvedései tárulnak elénk. Mint egy filmzene. Sokak előtt ismert, hogy egy amerikai iskola mészárlásban az elkövető Rammstein-t hallgatott. Ennek ugyan nincs sok jelentősége, hiszen Iron Maiden klip állítólagos hatására is történt már gyilkosság, de azért jelzi, hogy itt nem egy Dáridó-féle zenéről van szó, habár én inkább Lajcsi hatására kezdenék el mészárolni. :) A Mein Teil kislemez dal, egy valós kannibál-ügyet dolgoz fel, elég brutálisan. Az Amerika féle témák pedig bemutatnak az ottani politikának, két nyelven beszúrt cinikus gondolatokkal, annak ellenére, hogy a Rammstein népszerűsége egyre inkább kiforrni látszik a tengerentúlon is. A következő Moskau című számban ötletesen orosz szövegbetétek, és népzenei dallamok színesítik az egyébként nem épp lírai dalt.

A zene rendkívül jól nyomatékosítja a szövegeket. A hangzás és hangszerelés a felismerhető Rammstein klisék ellenére hoz újat, és tökéletesen van összetéve. Több a drámaiságot fokozó élő hangszeres megoldás, és a gitárok is agyszaggatóak (pl. Keine Lust). Líraiságot az Ohne Dich-ben és az Amour-ban fedezhetünk fel, határozott énekkel fűszerezve, ezáltal megőrizve a zenekarra jellemző feszességet.

A CD nem tartalmaz semmi multimedia részt, ami itt nem is hiányzik. Sok kiadványon csak azért van valami jelentéktelen CD-ROM tartalom, hogy eladhatóbb legyen, de a Rammstein kínálata enélkül is vonzó!

Gab

2004. 10. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 10. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 10. 12. 0:00
axss
Vendég 2004. 10. 12. 0:00
köcsög cigányok, dögöljetekmeg
Vendég 2004. 10. 12. 0:00
Éljen a Náci Párt
Vendég 2004. 10. 12. 0:00
Csak a cigányokat ismerem, de a legtöbb beugat még a buszosnak is. Utálják a rockereket,és rajtam is olyan ruhák vannak. Nem fogom őket levenni mert szeretem a rock-ot,punk-ot.Pedig már többször is megfenyegettek,meg akartak verni 4-en (velem 1 korúak) de az első ütéstől beszartak. Csak vannak 150... nagyok akik nem cicóznak.Ennek semmi jó nem lesz a vége , már a gyúrósok is rámszálltak.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Rammstein: Reise, Reise (Universal) cikk képei
Rammstein - Rammstein: Reise, Reise (Universal)