Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ákos: Az utolsó hangos dal (Falcon/mTon)

Ákos - Ákos: Az utolsó hangos dal (Falcon/mTon)

Ákos ez év május 29-én a Kisstadionban adott teltházas koncertjét és az azt követő országjáró turné anyagát foglalja magában „Az utolsó hangos dal” című dupla koncertlemez.

Ákos ebben az évben sem hagyta hanghordozó nélkül rajongóit. Igaz, a múlt évi Andante után újból koncertlemezzel rukkolt elő, ami elég kockázatos vállalkozásnak tűnhet részéről. Legalábbis első hallásra. Viszont a kisstadionos teltházas koncert és a nyári-őszi országjáró turné hihetetlen közönségsikere megkívánta, hogy a koncertverziókat album formájában is megismerhesse és hazavihesse a nagyközönség.

Az utolsó hangos dal címet viselő dupla lemez kiválóan összefoglalja Ákos eddigi munkásságát. A legutolsó stúdióalbum, az Új törvény dalain kívül a már őskövületnek számító Ákos-slágerek sora, többek között a >Hello, Indiántánc vagy az Ikon is felcsendülnek a lemezen. Mind újszerű formában, újrahangszerelve kaptak frissebb, mai hangzást. Akárcsak a műsor gyöngyszeme, a Gyönyörű madár című szerzemény, amely a koncertek igazi katarzispontjaként szolgált. Az utolsó hangos dal koncert igazi szenzációjának mégis a Bonanza Banzai-os volt zenekari tagok, Hauber Zsolt és Menczel Gábor szereplése számított, akik a turnén végigkísérték Ákost és zenekarát. A Bonanza három számos blokkja, amely két újabb dallal cserélődött a turné folyamán, a dupla album egyik különlegessége lehet a régi Bonanza-rajongók számára. Egyfajta gyógyír lehet azoknak, akik a 10 éve feloszlott zenekar közös fellépésére áhítoznak évek óta, de egyben tiszteletteljes lezárása is a múltnak. A zúzósabb rock repertoárt, amely meghatározója az albumnak, mintegy megfűszerezi az Andante Strings vonóskar segédlete több dalban is a zenekar mellett. Ezzel is némileg felidézve a múlt évi méltán nagysikerű akusztikus jellegű koncertsorozat, az Andante emlékeit.

Ákos eddigi munkáihoz hasonlóan nemcsak a belső tartalomra, hanem a külcsínre is gondosan ügyelt; a 32 szerzeményt tartalmazó két korong exkluzív digipack csomagolásba került. A CD-ken pedig Ákos korábbi lemezeihez hasonlóan multimédiás melléklet található. Ide felkerült közel 1200 fotó a Nagykoncert és a turné legjobb pillanatait megörökítve, valamennyi dal szövege és a címadó Az utolsó hangos dal három klipváltozata is: az eredeti klipen kívül egy koncertklip és egy klipfantázia”Tyukodi László turnéfotóiból montázsolva. Ezenkívül három mp3 formátumú dal (Szerelemisten, Mire vagy jó? és Keresem az utam Andante verziója), melyeket gondosan elrejtettek egy csapatkép mögé némi feladatot róva a kedves lemezvásárlóra.

Igényes és profi munka, minden tekintetben!

fkriszta

2004. 10. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 10. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 10. 28. 12:29
nekem tetszik...:-))
Vendég 2004. 10. 29. 10:37
A legnagyobb magyar előadó,imádom a zenéjét.
Vendég 2004. 10. 31. 13:04
llllllllllllllllllllkkkkkkkkkkkkk
Vendég 2004. 10. 31. 13:06
szerintem egy hülye!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ákos: Az utolsó hangos dal (Falcon/mTon) cikk képei
Ákos - Ákos: Az utolsó hangos dal (Falcon/mTon)