Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Sum 41 - Chuck (Universal)

Sum 41 - Sum 41 - Chuck (Universal)

A pár év kihagyás után 2002-ben az iraki hatásra újra felálló banda az elmúlt két évben közel 200 koncertet adott, a háborúellenesség jegyében. Pár hónapja a Kongói Demokratikus Köztársaság egy előkelő hoteléből, golyózápor közepette kellett a srácokat kimenekíteni. A segítőkész úriember neve Chuck Pelletier volt. Mi azonban most a hősiesség minden aspektusát félretéve belekezdünk a lemez kíméletlen boncolgatásába.

A korántsem épkézláb megjelenésű amerikai csapat ismét a klasszikus, dallamos, hős-punkmetál jegyében alkotott egy lemeznyit, ez azonban különösebb megújulást nem hozott a banda zenei vonalába. Az itt-ott kihallható koppintások, a Linkin-es, P.O.D.-s, Oasis-es és Limp Bizkit-es utánérzések mellett az ember néha csak összeszorult torokkal tud elmenni, azonban kárpótolhat mindenkit a dobos állandó püfölő, és a gitár veszettül húrtépő mozgása, melyből időnként egész húzós pillanatok születnek. A korongon, mely akár jobbra is sikerülhetett volna, felcsendül a két sláger a We’re All to Blame és a Pieces című remekművek, s így azért album értéke valamelyest felértékelődik.

Sum 41 - Sum 41 - Chuck (Universal)

A hivatalos jelentések szerint az Chuk a Sum41 eddigi legkreatívabb, és legsokoldalúbb albuma – amit mi nem is vonunk kétségbe - de az, hogy valaki szembeszáll George W. Bush-al, nem biztos, hogy zenei téren nagy érdem lenne (ld.: „War is a dangerous place”), az album pedig kétségtelenül soft HC-s-re sikeredett. Ennyi idő zenélés és ilyen hírnév után a mi igényeink is megnőhettek velük szemben: lehetett volna több szikárabb rész, következetesebb dallamvezetés, néhol pedig agresszívabb ritmika is… Puhulnának a srácok?!

Ferenczi Attila

2004. 10. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 10. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 10. 29. 20:15
király!
Vendég 2004. 10. 30. 11:49
kurva jo biztos :)
Vendég 2004. 10. 31. 17:00
Mindig is kedveltem őket de úgy érzem fogy a lendület:(
Vendég 2004. 11. 03. 15:35
A LegjobbaK!!!!!!!!!!!!!!!(Ám ez az album túl dallamos lett,és túl slágeres....)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Sum 41 - Chuck (Universal) cikk képei
Sum 41 - Sum 41 - Chuck (Universal)Sum 41 - Sum 41 - Chuck (Universal)