Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony)

Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony)

Az előző Kartel lemez, ami egy válogatás album volt, lezárt egy fejezetet a banda életében, és a srácok most újult erővel vágtak neki az új anyagnak. Zeneileg nem sok meglepetés található a lemezen, a szokásos Pierrot alapok kísérik a sok vendég előadót felvonultató rap betéteket.

A 73(!) percnyi anyag egyetlen introt sem tartalmaz, ellentétben a korábban megszokottakkal. 18 teljes értékű nóta szólal meg, többek közt olyan vendégekkel, mint Harsányi Levente, Nagy Edmond, Ogli G., Billy Zone, Pepe.

A szövegek az "ősi" kartel témák körül mozognak, amit Zoli egyre jobb és sokrétűbb rap technikája dob csak fel. Big Daddy szövegei mellett ezúttal Sámson és Steve teljes mértékben háttérben maradt, viszont a börtönből kiszabadult Ogli G. belesakálkodik néhány dalba, messziről felismerhető fésületlen orgánumával.

Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony)

A legtöbb lemezzel büszkélkedhető rap brigád ezúttal is egy nívós anyagot rakott össze, igaz, nem túl sok izgalmat okozva ezzel. A borító talán minden idők egyik legjobbja, és a lemezről-lemezre változó koncepciót ezúttal is sikeresen eltalálták a fiúk.

Gab

2004. 10. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 10. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 11. 01. 23:59
Zoliék nem tudnak megújulni,kifutották már magukat de valamiből meg kell élni tehát kiadtak még egy lemezt.Egyet hallottál, hallottad mindet!
Vendég 2004. 11. 02. 19:18
Hellóka,tesókáim! Szerintem, Big Daddy sokat fejlődött a rappelés terén.Hallgassátok meg a Jégre teszlek albumon!Ég és föld!Egyre jobb lesz a csavó!
Vendég 2004. 11. 03. 14:04
elég veszélyes ez a kép itt, ugy látom zolinak kigyulladt a fürdő köpenye. a havárjának mér van a nyakába az a kivégző eszköz? ő a helyi terminátor? a lemez nagyon egysíkú, valami nagyon komoly és fontos dolgot ki akarnak felyezni a szöveggel de valahogy olyan dedó már. egy két zenei elem azé jó benne.
Vendég 2004. 11. 04. 13:44
Szerintem zeneileg ez az egyik legjobban sikerült lemez. Kár hogy opeman nem hallható rajta. Milyen szp is lenne.....Dög és Dope újra együtt!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony) cikk képei
Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony)Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee és a Kartel: Szabad a gazda (Private Moon/Sony)