Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tiesto: Parade of the Athletes (Record Express)

DJ Tiesto - Tiesto: Parade of the Athletes (Record Express)

Tiesto új albumának apropójául a 28. olimpiai játékok szolgáltak. Az olimpiák történetében először egy lemezlovas szolgáltatta a zenét a nyitóceremónián. Ennek az olimpiai szettnek a legjobb pillanatait örökíti meg Tiesto új lemeze.

A nemrég hazánkban vendégeskedő holland lemezlovas, DJ Tiesto immár harmadik szerzői mixalbumával jelentkezik „Parade of the Athletes” címmel. Az album apropójául az Athénban megrendezésre került 28. olimpiai játékok szolgáltak, ahol DJ Tiesto a neves sportesemény nyitóceremóniáján lépett fel. 2003. októberében kereste meg Tiesto-t az Athéni Olimpia szervezőbizottsága, hogy készítsen egy 90 perces szettet az atléták parádéjára, mely része a 2004-es Olimpiai Játékok közel 4 órás nyitó ünnepségnek. Igazi megtiszteltetés volt ez a híres holland DJ számára, hiszen ő lehetett az első lemezlovas, aki valaha olimpián pörgethette a lemezeket.

Ahogyan Tiesto fogalmazott a felkérés kapcsán: „Óriási megtiszteltetés, hogy része lehetek a világ legnagyobb sporteseményének. A tény, hogy az olimpiai játékok visszatérnek szülőhelyükre, és abba a városba, ahol újjáteremtették őket, teszi igazán különlegessé a 2004-es Athéni Olimpiát. Szerintem ez a lehetőség, hogy több milliárd ember előtt zenélhetek, lesz életem legfényesebb pillanata."

Tiesto 90 percen keresztül játszott élőben az atléták parédáján, ahol az összes résztvevő ország közel 10 ezer híres atlétája vonult fel az Athéni Olimpiai Stadionban. Szettjében olyan új, kifejezetten az olimpia megnyitójára készített dalok is helyet kaptak, amelyek a ceremónia szelleméhez igazodva íródtak. A Parade of the Athletes ezen szett legjobb pillanatait összegzi. A 8 vadonatúj dal a korábbi albumokról már ismerős Tiesto klasszikusok, az „Adagio for Strings”, a „Traffic”, a „Forever Today” és a „Lethal Industry” közé lett ügyesen mixelve. Az új dalok közül a „Heroes” az „Athena” vagy az „Olympic Flame” kiválóan visszaadja a világ legmeghatározóbb sporteseményén uralkodó felfokozott hangulatot. Az album részleteit először a szeptemberben New Yorkban megrendezésre került Billboard Dance Music Summit 2004-es zártkörű rendezvényen mutatta be a világ lemezlovas elitjénak, mondhatjuk, hogy osztatlan sikerrel. A bemutató után végül 3 órás exkluzív szettel örvendeztette meg rajongóit a New York-i Central Parkban.

Sikeres évet mondhat magáénak Tiesto. Miután beutazta fél Európát és Észak-Amerikába is kirándulást tett zenéjével, az őszi hónapokban számos szakmai elismerést söpört be. Október elején az Ibiza DJ Award 2004-es díjátadón a tavalyi évhez hasonlóan szintén Tiesto vehette át a legjobb nemzetközi Dj-nek járó díjat. A Belga TMF Díjkiosztó gálán a "2004. év legjobb nemzetközi DJ-je" kategóriában olyan versenytársak elől hozhatta el a díjat mint Roger Sanchez, Paul van Dyk vagy Armin van Buuren. Ez immár a második alkalom, hogy ezt a díjat neki ítélte a helyi lemezlovas szakma. A napokban pedig a honi Dutch DJ Awards díjkiosztóján érdemelte ki a "legnépszerűbb DJ" címet. A már második éve megrendezésre kerülő díjátadót idén is a neves klubzenével foglalkozó honlapok oldalain szervezett szavazással, valamint a zeneipar 50 legismertebb egyéniségéből álló zsűri voksai alapján ítélték oda.

Tracklista:

1. Heroes
2. Breda 8pm (DJ Montana Edit)
3. Ancient History
4. Traffic
5. Euphoria
6. Athena
7. Olympic Flame
8. Lethal Industry
9. Coming Home
10. Adagio For Strings
11. Victorious
12. Forever Today

fkriszta

2004. 11. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 11. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 11. 10. 16:05
über alles TIESTO!!!!!! Tomi voltam
Vendég 2004. 11. 18. 18:53
Imádom Tiestot!!!
Vendég 2004. 11. 19. 20:37
Tiesto a legnagyobb Magus a világon! Hollandia Forever!!!
Vendég 2004. 11. 25. 10:08
csááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!KIRÁLY vagy Tiesto!!!!!!!!!!!!!!!Katucyk@

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tiesto: Parade of the Athletes (Record Express) cikk képei
DJ Tiesto - Tiesto: Parade of the Athletes (Record Express)