Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

United - Graffiti (EMI)

United - United - Graffiti (EMI)

Megjelent a United legújabb, Graffiti című albuma. Vagy épp ne jelent volna meg? Pély Barnáék felülmúlták önmagukat, lecsupaszítva az egyszerűség fogalmát, a katarzist megélő hallgató fejében. Mi történt..?!

A tracklista alapján elsőre hatásvadász benyomást keltő lemez kívülről dizájnos ugyan (meglepő módon graffiti-ornamentika borítja), egy olyan igényesnek beállított valójában a zenekar eddigi munkáját is alulmúló albumot takar, amit nem muszáj az énekes egyre növekvő népszerűsége miatt magasztalni – csak hogy a korrektség és az objektivitás határain belül maradjunk.
A Graffiti a funky-s motívumokkal tűzdelt pop túljátszásából keletkezett, s semmiképp sem fedi le a az acid jazz fogalmát, néhol bosszantóan ismétlődő (értsd: fantáziátlan) dallammenetekkel. Kelletlen hozzáállás, vagy naiv egyszerűség – nem tudni mit éreztek a számok szerzése közben a zenészek. Nem is képzettségüket, hanem alultáplált, eladhatóságra törekvő zenei produktumukat kifogásoljuk.
Vissza a gyökerekhez? – egészséges alternatívának tűnik, mellyel a United visszaszerezheti korábban kivívott hitelét, pop-rock-os easy-funky-s hangzásvilágát, kreativitással mosva le magukról az ehhez hasonló pimasz kritikák emlékét.
Valahogyan kimúlt a megszokott erő a Unitedből, a Mondd Még sem szól már olyan húzósan, s a mint a korábbiak, az egyszerűre fogalmazott, tartalmatlan szöveg pedig (még az állítólag odatevős Bulvár-nál is) csak töltelékként jelenik meg a helyenként elkapott zene mellett. A szerelem-téma agyoncsépelése kezd kimenni a divatból, a mélyebb értelmű szövegek még nem kapaszkodtak meg. Egy méltán népszerű zenekar felelősséggel tartozik a hallgatók (pl. United rajongók) ízléséért, s talán kötelességük is lenne óvatosan, nüansznyi változtatásokkal, minél jobb irányba terelni őket.

United - United - Graffiti (EMI)

Tracklista:
01.Mondd még
02. Gospel
03. Pink Caddilac
04. Végső állomás
05. A klubban…
06. Nekem nem kell más
07. Palimadár
08. Bulvár
09. A strandon…
10. Nézd el, Mama
11. Az igazi
12. A ritmus körbejár
13. Megtenni
14. Az úton…
15. Te vagy a sztár
16. Hang és szó
17. Téged látlak mindenhol

Ferenczi Attila

2004. 12. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 12. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 12. 13. 21:11
Egyetértek. Bezzeg kritika ezerrel akad a Megasztárban. Barnácskánk egy kis kisebbségi komplexusokkal kűzdő izgő-mozgó majom. Túl nagynak mutatja magát, pedig amit eddig "letett" az előtt nem nagyon lehet szó nélkül fejet hajtani. Majd 30 év múlva, ha még mindíg az élmezőnyben lesz, akkor már lehet visszanézni, és villogni. Addig bizonyítani kellene, és nem csak dumálni. Gábor
Vendég 2004. 12. 17. 13:24
ho lehet ezt letölteni??
Vendég 2004. 12. 27. 19:30
Egy NAGY SZAR
Vendég 2004. 12. 29. 3:48
de mé ilyen csicsás ez a borító? elvileg van pénzük elég, amennyire felkapottak - ahhoz képest olyan ez a borító, mintha lehányták volna, csak színes

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

United - Graffiti (EMI) cikk képei
United - United - Graffiti (EMI)United - United - Graffiti (EMI)