Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Pokolgép: A túlélő (Hammer Records)

Pokolgép - Pokolgép: A túlélő (Hammer Records)

Nem sok újat lehet írni egy Pokolgép lemezről. Már az újkori zenekar is sokadik anyagát adja ki, hasonló hangzással és zenei megközelítéssel.

A túlélő is egy tipikus Pokolgép lemez, mérsékelten ütős borítóval. A hangzásért a klasszikus rock és heavy metal P-stúdiós hangmérnöke, Küronya Miklós volt felelős. Akár 10-20 évvel ezelőtt is megjelenhetett volna egy ilyen lemez.
A kezdő "Farkasok dala" nem éppen egyedi, és ezt az állatot amúgy is már kisajátította egy másik hasonló kaliberű banda. A zenei megoldások és klisék sajnos kiszámíthatóak.
A zenészek tudása és összeszedettsége vitathatatlan, de a kissé azonos recept szerint készült dalok nem pörgetik fel az ember adrenalin szintjét. A lírai tételek és a szólók kidolgozottsága marad meg főleg emlékeinkben a lemez meghallgatása után.

A hazai klasszikus rockzene szerelmeseinek és gyűjtőinek mindenképp ajánlott "A túlélő", a modern rock/metal híveinek már kevésbé.

Gab

2004. 12. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2004. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 12. 13. 21:56
Elöljáróban annyi,hogy sokadszorra hallgattam meg ezt a lemezt és nem hibátlan,de... A C,D,E,F,G,A,H és a félhangokat is lefogta már néhány zenekar,mégsem mondjuk azt,hogy kisajátította valaki is.Pláne,ha az egy ma is aktuális PETŐFI SÁNDOR vers. Azt nem várja el senki,hogy felfedezz valami mást az anyagban,mint a "klisék" kiszámíthatósága,mivel írásodból kiderül,hogy zenehallgató vagy és nem zenész. Ja! A borító.Ízlések és pofonok. Már csak egy kérdés merül fel:a véleményed miért nem elfogulatlan,ha nem értesz hozzá?
Vendég 2004. 12. 14. 13:47
pokóólgéép! haha, én még 2 pontot sem adtam volna rá.
Gab 2004. 12. 14. 20:44
Minden rock lemezhez pozitívan állok hozzá, és tisztelem a bandát, de ez nem azt jelenti, hogy emiatt dicsőíteni is fogom a lemezt. Nem értem az utolsó kérdésed. Részben zenésznek tartom magam, de a lemezek zenehallgatóknak készülnek, így a kritika is ilyen füllel íródik. Mellesleg szerintem Rudán Joe sokkal hitelesebbnek tűnik a P.Mobil-ban. üdv.
Vendég 2004. 12. 18. 13:51
szerintem fasza

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Pokolgép: A túlélő (Hammer Records) cikk képei
Pokolgép - Pokolgép: A túlélő (Hammer Records)