Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Dés László: Világszám (BMG)

Filmzene - Dés László: Világszám (BMG)

A sok humorral dúsított, lírai történet az ikerpár sorsán keresztül mindenkori alternatíváinkat tükrözi: rabok legyünk, vagy szabadok? Maradjunk-e hűek apáink eszméihez, vagy hagyjuk megtörténni az életünket anélkül, hogy annak alakulásába tevékenyen beleszólnánk. Koltai Róbert családi vállalkozásban készítette el a nem mindennapi történetet, a zenét pedig Dés Lászlóra bízta. A választás remek volt, hiszen Dés már nagyon sokszor bizonyított. A filmzenén a filmben elhangzó fontosabb dalok kaptak helyet.

Az albumon 9 felvétel kapott helyet, ebből 4 dal a többi pedig score. Az időtartam alig húsz perc ez bizony nagyon kevés. A dalokat a Dés-Nemes szerzőpáros írta. A korong Váczi Eszter gyönyörű előadásában indul, a „Csak egy könnyű szél” igazi sláger, nem kétséges, hogy a filmet és a zenéjét kitűnően reklámozza. Eszter kellemes hangja belopja magát a szívünkbe és gondolatban többször is meg akarjuk hallgatni. A folytatásban maga a zeneszerző következik, Dés László a filmben is feltűnik, mint bárzongorista. A „legyen úgy” c. felvétel kicsit melankolikus, de szerethető és élvezhető. Az eredeti dalok sorát Winand Gábor „Egy lassú tánc” és Bodrogi Gyula „A bohóc a király” száma zárja. Bodrogi meglepően adja elő a kellemes kis dalt, amely itt utolsó, de az alkotásban az első és szerintem remekül tükrözi a film hangulatát.

Filmzene - Dés László: Világszám (BMG)

A rövidke filmzene válogatáson három dalt tartok igazán fontosnak: „Csak egy könnyű szél, Legyen úgy, és a bohóc a király”. Kár, hogy a zene ilyen rövidre sikeredett, lehetett volna még több dal, hiszen a film témája bőven ad ötletet.

Jónap Tamás

2005. 01. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 01. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 01. 15. 7:36
mh

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dés László: Világszám (BMG) cikk képei
Filmzene - Dés László: Világszám (BMG)Filmzene - Dés László: Világszám (BMG)