Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Szabó Leslie: Van hova és van miért (Gold Record)

Szabó Leslie - Szabó Leslie: Van hova és van miért (Gold Record)

Sokak számára ismerősen csenghet a név: Szabó Leslie. A szakma által leginkább szövegíróként ismert, és elismert szerző (Roy&Ádám, Emilio, Józsa Alex, Stuff, Szekeres Adrienn) most végre előadói oldaláról is bemutatkozik.

Azon ritka "dalnokok" közé tartozik, aki maga írja, hangszereli és elő is adja dalait. A Megasztárból már jól ismert énekes-gitáros úgy gondolta, hogy egy teljes lemezen keresztül megosztja gondolatait a hallgatókkal. A nemrég megjelenő "Van hova és van miért" c. albumán hallható a műsorból már ismert dalai mellett, többek között a "Búcsúdal" című sláger is, amelyet minden kiesett versenyző búcsúztatásán közösen énekeltek el a "Megasztárosok".

Érezhető az énekes és gitárja szoros kapcsolata, amely már sok évvel ezelőttre nyúlik vissza. Így természetesen a lemezen a fő domináns hangszer a gitár, amelynek szeretetéről egy dal is szól. A korongon található szerzemény mindegyikének a szövegvilága mély mondanivalót takar, ezért a zenehallgatás mellett ajánlott abban is elmerülni. Ha szerelmes, boldog, vagy éppen szomorú vagy, akkor mindegyik hangulatállapotodra találsz megfelelő gyógyírt Leslie tolmácsolásával a dalokban.

Gab

2005. 01. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 01. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 01. 14. 14:50
Nekünk nagyon tetszenek a számai,főleg a búcsúdal.Kár, hogy nem ő nyerte a Megasztárt: Ili,Mészi
Vendég 2005. 01. 15. 21:14
Nagyon tetszik az album,de bánt egy kicsit hogy nem teljesen önmaga.A hangja kidolgozott,csak némelyik száma(dalai láma)emil rulez-es ,ami bejön csak legyen önmaga.Én tudom hogy manapság ez nehéz a zeneiparban,de egy próbát megér,amúgy összességében bejön.
Vendég 2005. 01. 17. 16:03
Úgylátom hogy itt mindenki bedől mindennek,(tistelet a kivételeknek). A zenei élet 99,9%-át le kellene húzni a budin egy az egyben. És ez vonatkozik a régi és a mai előadókra is.
Gab 2005. 01. 17. 17:55
Hi Guest! Részben igazad van, de azért a 99,9% az kicsit sok. Leslie lemeze magasan túlmútat az összes megasztáros ócska kiadványán, és a mai zenei élet nagy részén is. Szerintem érdemes meghallgatni, és nem azért, mert rendkívül eredeti, hanem mert egy jó előadóról, és egyben zeneszerzőről van szó. Vagy legalább nézz bele a biográfiájába (a link kicsit feljebb) - ezek alapján ő igazán megérdemli, hogy végre lemeze jelenhessen meg.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Szabó Leslie: Van hova és van miért (Gold Record) cikk képei
Szabó Leslie - Szabó Leslie: Van hova és van miért (Gold Record)