Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Török Ádám & Mini – Éjszakai Harcos (Narrator Records)

Török Ádám - Török Ádám & Mini – Éjszakai Harcos (Narrator Records)

A sötét éjszaka sugallta legújabb Török Ádám album igazi klasszikus rockcsemege a zenekar kedvelőinek számára. Az Éjszakai Harcos-t ritmikus soft-jazz-es hangulatvilága, blues-os szövegei, és hamisítatlan fuvolaszólói emelik a Török Ádám & Mini albumok kiváltságos zenei sorába.

Az lemezt természetesen közvetlenül nem holmi sztrítfájter ihlette – Török Ádám és a harcművészet kapcsolata igen hosszú múltra tekint vissza, sőt aki emlékszik, a lemezbemutató koncert szünetében egy a K1 szabályrendszer szerint zajló mérkőzést követhettünk végig melyen többek között Ádám fia, Dani is részt vett, és került ki nyertesen román ellenfelével való vérszomjas küzdelemből.

Visszatérve – mielőtt Török Ádámot magunk előtt megpillantva fogcsikorgatva számolgatnánk életünk hátramaradt perceit - életben maradási esélyeinket latolgatva egy esetleges párviadal esetén – ne felejtsük el hirtelen leblokkolt agyunkból előkaparni azt a képet, ahol ez a markos ember méretéhez és alapjáraton igen morgós hangjához képest a színpadon meglepően kellemes melegséggel énekel, hangjából csak esetenként csillantva meg egy kevés karcos felhangot. Impozáns megjelenése, fekete ruhás-pólós-inges sztenderd viselete és a szúrós tekintetet elfedő (fekete) szemüveget látva igen magától értetődő a kérdés: És tulajdonképpen mit keres egy fuvola ennek az embernek a kezében?

A képzavart a zenekar egyedi (talán koncerten a legjobban élvezhető) hangzása oldja fel. A lüktető, pompásan improvizáló basszus, az elegánsan odapakolt dob, a ’70-es évek krimijeit idéző elektromos orgona stabil alapjait a fuvola alapdallamba paszírozott tiszta hangja színesíti. Vérbeli „maffiózós” klubfeeling, csontig hatoló hangzással.

Az Éjszakai Harcos nagyjából követi a zenekartól eddig megszokott vonalat, újdonság talán egy-két a dalokba fúzionált elektronikus effekt lehet. Érettebb hangzásról értelmetlen beszélni – úgy jó ahogy szól. Múltidéző, pihentető, de legfőképp nagy figyelmet kívánó improvizatív, fúziós zene - Magyarországról.

Ferenczi Attila

2005. 03. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 03. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 12. 22. 7:38
Meghallgattam, aztan megint, es megint, es megint... Nagyon bejott :) Cabi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Török Ádám & Mini – Éjszakai Harcos (Narrator Records) cikk képei
Török Ádám - Török Ádám & Mini – Éjszakai Harcos (Narrator Records)