Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Moby Dick: Se Nap se Hold (MDMusic/Hammer)

Moby Dick - Moby Dick: Se Nap se Hold (MDMusic/Hammer)

A hazai metal csapat 11. lemeze sokáig trónolt a Mahasz lista előkelő helyén, amely azt is mutatja, hogy az új anyaguk egy visszatérés azon zenei vonalhoz, amellyel a 90-es években komoly sikereket tudhattak magukénak.

Az erős társadalomkritika most is jelen van a szövegekben, professzionális módon megfogalmazva, direkten, de ugyanakkor mély gondolatokat is magába rejtve. Mindjárt a nyitó "Jusson eszébe" egy fenyegető jellegű, sodró dal, amit a Moby Dick által kitaposott ösvényen követnek a klasszikus témájú, de zeneileg modern, néha már-már nu-metal riffelésekbe hajló számok. A hangzás a fejet leszakítja, olyan erővel szólal meg, és ebben ezúttal sem hibáztak a srácok, és szerencsére visszatértek az előző lemezen kissé hanyagolt Mentes Norbert gitárszólók is. Az egyik kedvenc témám, az érdekes című "Vágóhíd utca 5.", amely talán legjobban fejezi ki ennek a fajta metal zenének a 21.századi súlyosságát, igényességét.

A borítón, amelyen kutyapózba süllyedt emberek aprópénzt kutatva vergődnek, leomlott házfalak közt, mind olyan képek, amelyek a dalok szövegeiben visszaköszönnek. A Se Nap se Hold, a teljes sötétség jelképe, a teljes mélypont, ahonnan már csak felfelé vezethet az út, és ezt jelképezi a borítón megjelenő kislány, a reménysugarat, valamint a lemez előrehaladtával a dalok szövegei is. A "Nem érhet véget" már teljes mértékben ebben a pozitív megközelítésben íródott, a Moby Dick-től rendhagyó módon, tehát összefoglalva azt lehet mondani, hogy egy pozitív üzenetű lemezzel állunk szemben, amit nagyon erős zenei alapok támasztanak alá. A záró "Napot ő hoz" szintén egy rendhagyó dal, sőt inkább Outro-szerűség.

A CD verzió megjelent DVD bónusz lemezzel is, amelyen a csapat 1995-ös Sziget Nagyszínpados szereplése látható. Aki ismeri a zenekar korábbi munkásságát, annak ez a lemez telitalálat lehet!

Gab

2005. 05. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 05. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 05. 15. 22:19
KIRÁLY!
Vendég 2005. 05. 21. 15:45
szerintem egész jók főleg az új album!!!
Vendég 2005. 05. 24. 16:20
Mocskos kis rákendról az élet, utolsó kenet lesz a véred... K.u.r.v.a. jó, hogy lesztek EFFOT-on!
Vendég 2005. 05. 24. 16:21
EFOTT bocs

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Moby Dick: Se Nap se Hold (MDMusic/Hammer) cikk képei
Moby Dick - Moby Dick: Se Nap se Hold (MDMusic/Hammer)