Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Coldplay: X&Y (EMI/Parlophone)

Coldplay - Coldplay: X&Y (EMI/Parlophone)

A milliós eladásokat produkáló Coldplay harmadik albuma tovább egyengeti a már jól kitaposott, egyedi útjukat. A melankólikus rock zenével úgy látszik hatalmas sikereket lehet elérni, és nem véletlen, hogy ekkora várakozás előzte meg az X&Y megjelenését.

Talán még több ember szívéhez áll közelebb ez a fajta zene, mint a könnyed, bulizós. A szomorúság kifejezése a zenében viszont csak akkor működik, ha az hitelesen és őszintén van előadva, és a Coldplay ebben mesterien adagolja a harmóniákat. Viszont senki ne gondolja, hogy ezt könnyedén kirázták a kisujjukból. A zenekar hosszasan készítette az új lemezt, és a több mint 50 témából végül 12 került fel a lemezre. A végeredmény egy profin hangszerelt, komoly odafigyelést kívánó anyag, amely nem arra készült, hogy kocsiban, háttérzeneként betegyük a lejátszóba.

A borító a lemezcímet jeleníti meg, úgynevezett Baudette kóddal, amelyet régen a távíró gépeken használtak a Morse kód bevezetése előtt. A borító elején az X&Y kódja, míg a hátulján az énekes Chris Martin mantrája és kedvenc non-profit szervezetének a neve: "Make trade Fair" olvasható. Stílusos, egyedi és egyszerű.

Akinek bejön a U2-féle hangulat, de ugyanakkor progresszív és elgondolkodtató zenére vágyik, az ismerkedjen az X&Y lemezzel!

Dalok:

X1. Square One
X2. What If
X3. White Shadows
X4. Fix You
X5. Talk
X6. X&Y
Y1. Speed of Sound
Y2. A Message
Y3. Low
Y4. The Hardest Part
Y5. Swallowed In The Sea
Y6. Twisted Logic (+ hidden)

Gab

2005. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 06. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Rocky 2005. 07. 09. 10:49
Nekem nagyon tetszik:) bár először gyengébbnek gondoltam az első kettőtől....ez a lemez egy olyasfajta oda-kell-ülni-hozzá-lemez:)
Vendég 2005. 11. 03. 13:52
Imádom!
Vendég 2005. 11. 10. 14:51
Naon jó a CD én imádom őket!!! Az MTV-volt pár napja egy Cold Play top10 és olyan számokat hallottam amiket imádok és nem is gondoltam volna hogy a kedvenceimnek a száma!!! Puszi mindenkine!!! :)
Vendég 2005. 11. 25. 22:48
nekem? hogy állat!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Coldplay: X&Y (EMI/Parlophone) cikk képei
Coldplay - Coldplay: X&Y (EMI/Parlophone)