Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Faith Hill: Fireflies (Warner)

Faith Hill - Faith Hill: Fireflies (Warner)

Faith Hill 1993-ban indította nem mindennapi pályafutását a „Take Me As I Am” c. koronggal, és az óta 30 millió (!) lemezt adott el világszerte, valamint négy Grammy díj büszke tulajdonosa. A magyar rajongók a Pearl Harbour c. film betétdalából ismerik Faith remek hangkvalitásait.

Faith Hill új korongja „Fireflies” címmel jelent meg. Az albumról az első kislemez és videoklip a”Mississippi Girl” c. szerzeményből készült (a dal első az amerikai Billboard Country Chart-on). Az énekesnő az ismert country vonalat képviseli, többek között Shania Twain, LeAnn Rimes mellett említik, ha zenéről van szó. A szokásos stúdióalbumok mellett Hill, a filmzenében is igen termékeny, közreműködött az „Átkozott boszorkák” (This Kiss), a „Grinch” (Where Are You Christmas), valamint a világhírű „Pearl Harbour” (There You’ll Be) c. filmeknél is. Első filmszerepét a Stepfordi feleségekben kapta. Amikor megjelent a „Cry” c. CD-je, elhatározta, hogy soha többé nem énekel country-t, úgy gondolta ez a korszak már lejárt. Most pedig mintha megszegte volna ígéretét. Szerencsére, hiszen a „Fireflies” egy nagyon jól összerakott country-pop korong.

Faith Hill - Faith Hill: Fireflies (Warner)

A „Dearly Beloved” c. dal igazi country nóta. Amúgy erről a műfajról nehéz lenne lemondania Hillnek. Az énekesnő már több éve a híres country-sztár Tim McGraw felesége. Ennyit az ígéretekről.:-) Kettejük csodálatos duettje „Like We Never Loved At All” egy igazi gyöngyszem. Az utolsó dal, a „Paris” meg egy pop és country hibridje, azaz nehezen beazonosítható nóta.

A „Fireflies” c. lemezről többen nyilatkoztak úgy, hogy igazi „eladható” amerikai anyag, reméljük az USA-ban is így vélekednek róla. 13 dal, alig 50 percben, de élvezetes és lenyűgöző előadásban!

Jónap Tamás

2005. 09. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 09. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
kiskala 2005. 10. 03. 8:44
semmi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Faith Hill: Fireflies (Warner) cikk képei
Faith Hill - Faith Hill: Fireflies (Warner)Faith Hill - Faith Hill: Fireflies (Warner)