Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)

Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)

A rock’n’roll halhatatlansága és a Mick Jagger vezette zenekar páratlan egyediségének ötvözetét tarthatja kezében az aki ezúttal sem hagyta ki a Stones legújabb albumának megvételét. A csapat 2005 szeptemberében világraszóló turnét indít, legújabb lemezének népszerűsítésére.

A Rolling Stones a Victoria hurricán okozta feszültség ellenére töretlenül folytatja menetelését, hiszen a már megtartott koncerteken, és a lemezeladásokból befolyt összegből 1 millió dollárt fel is ajánlottak az áldozatok megsegítésére.

A több mint 40 éve fennálló csapat valódi rockcsemegét tálal a „Nouvel Album”-on, melyen az Inclus, a Streets of Love és a Rough Justice dalok mellett olyan balladák kaptak helyet mint a Biggest Mistake, a Dangeorous Beauty vagy a záróakkord az In Famy. A lassan matuzsálemi korúvá érett csapat zenéje és tartalma rugalmasan illeszkedik a mainstream elvárásaihoz, megtartva az évtizedes (és a sok cigarettától és whisky-től mára kicsit reszelőssé vált) hangzásvilágot. A „megfáradt őszülő rock” életérzését meghazudtolva, a lemezt lehengerlő energetikus zene jellemzi.

Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)

’97-ben kiadott és platina lemezzé avanzsált Bridges to Babylon óta ez az első stúdióalbum. Keith Richards és Mick Jagger 2004 őszén fogtak bele a Bigger Bang számainak megkomponálásába, és munkájuk gyümölcse majdnem pontosan egy év után, szeptember 6-án került a polcokra. „Ambíciózus, a rock széles skáláját átfogó, túláradó energiájú rock és blues dalok gyűjteménye” – így jellemzik a szerzők a Nouvel Album-ot. A dalok örökérvényű mondanivalója, most is, ahogy mindig korábban valószínűleg ismét meghódítják a rajongótábor szívét.

Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)

Tracklista:
1. Rough Justice
2. Let Me Down Slow
3. It Won't Take Long
4. Rain Fall Down
5. Streets Of Love
6. Back Of My Hand
7. She Saw Me Coming
8. Biggest Mistake
9. This Place Is Empty
10. Oh No, Not You Again
11. Dangerous Beauty
12. Laugh, I Nearly Died
13. Sweet Neo Con
14. Look What The Cat Dragged In
15. Driving Too Fast
16. Infamy

Ferenczi Attila

2005. 09. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 09. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 10. 10. 17:01
Sajnos nem volt modomban meghalgatni mert tul sokat melozok, habar nagyon szeretem a Stones-t......
Vendég 2005. 10. 11. 16:29
Korrekt iparosmunka ez a lemez, mondanák a szakavatott újságírók.Semmi nagy bumm, mint ahogy a lemez címe igéri.Imádom a Stonest,de a hetvenes évek eleje óta kihunyt az a zseniális tűz, ami fűtötte őket.Persze attól még ők a legjobbak a színpadon, satöbbi, szóval respect.
Vendég 2005. 11. 01. 19:46
Hibátlan......
Vendég 2005. 11. 25. 21:04
Nekik már nem kell bizonyítani semmit...! Az Exile on main street című albumhoz hasonlítanám: Sok dal,nincs igazi nagy sláger,viszont mindegyik szám jó!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI) cikk képei
Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)Rolling Stones - The Rolling Stones – A Bigger Bang (EMI)