Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ossian: A szabadság fantomja (Hammer)

Ossian - Ossian: A szabadság fantomja (Hammer)

A menetrendszerint érkező Ossian album ezúttal is hozza jól megszokott formáját. Sokat nem tesz hozzá, de nem is vesz el az utóbbi sorlemezek hangulatához, minőségéhez.

Az akusztikus intro után jönnek a hagyományos Ossian témák, amelyek közül főként a lírai betétek emelkednek ki, úgy mint "Az újrakezdés súlya", "A remény harangjai". A sound eléggé "műanyag", márha lehet ezt a kifejezést használni egy metal lemez esetén. A dobok gépiesek, és maradjunk is annyiban, hogy ez valószínűsíthetően inkább egy programozói munka eredménye, mint élő teljesítményé. A klasszikus gitár-témákat és sikálásokat leginkább a gitárszólók dobják fel.

A dalok szövegei ezúttal is Paksi Endre szellemi termékei (kivétel Wass Albert - Véren vett ország c. szerzeménye), ami leginkább érzéseket, képeket közvetít, és amelyeket ezúttal is sikerült egységes gondolatok köré öntenie. A "Metal-vihar" és "Botrány-gyár" című feledhető tételeket leszámítva, több helyen is előkerül a magyarság kérdése, amelyet szerencsére több mai rock zenekar is előszeretettel vesz elő dalszövegeiben, mindezt intelligens megközelítésben.

Az ezúttal is kékes színvilágú borító nem rossz, de ezt az emberi szemet és gépies környezetet már láttuk egy korábbi borítónál (Hangerőmű).

Bónuszként felkerült néhány koncertfelvétel az új dalok után, egész pontosan 5 tétel. Ezek igen jól szólnak, és megtudhatjuk azt is, hogyan tud két szólamban énekelni ugyanazon ember egy élő koncerten. :) Természetesen ennyi trükk megengedhető manapság, a koncert hangulatot pedig tökéletesen vissza adja a felvétel, és ez itt a lényeg. Az ezzel együtt 69 percet meghaladó hanganyag nem fog csalódást okozni az Ossian híveknek, de nekem az újkori lemezek közül továbbra is a Titkos ünnep áll első helyen.

Gab

2005. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 10. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 10. 12. 13:06
Nekem a lemezröl aza véleményem hogy fantasztikusan jó lett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!rólad és a cikkedröl meg az a véleményem hogy szánalmas!!!!!!Mi az hogy műanyag meg hogy gépieseka dobok????!!te szoktál metálzenét hallgatni te kretén????Mi az hogy feledhető a Metál vihar????Tuod te hogy az a dal mekkora legenda????
Vendég 2005. 10. 12. 13:09
Nem tudsz értelmes kritikát írni????Mert ez a kritika tükrözi a hozzánemértésedet!!!!!!És rádaásul hazugság is!!!Hogy mered azt állítani hogy a dobok helyett gépet hallotunk?????Hogy jösz te ahoz hogy ilyet mondjál????EZ NEM DISZKÓ MEG REPP ZENE HOGY MINDENT GÉPEK CSINÁLNAK!!!!! Képzeld el hogy van még olyan hogy stúdióban veszik fel a lemezt!!!!!!!!
Vendég 2005. 10. 12. 13:12
Szóval kedves gab...nagyon sürgősen írd át ezt a kritikának és lemezajánlónak nem nevezhető marhaságot!!!!!!!!!!Mert össze vissza leírtál mindenféle hülyeséget!!!Szerintem maradj mega diszkó meg repp..esetleg divatrocker(green day, good charlotte...stb) előadók kiadványainak bemutatásánál!!!!
Vendég 2005. 10. 12. 15:57
kedves vendégek! én nagy ossian rajongó vagyok, de azért azt be kell ismerni, hogy tényleg túl pontosak a dobok...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ossian: A szabadság fantomja (Hammer) cikk képei
Ossian - Ossian: A szabadság fantomja (Hammer)