Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Kozmix: Holnapután (Warner/M-Ton)

Kozmix - Kozmix: Holnapután (Warner/M-Ton)

A most 10 éves Kozmix múltja, jelene - és ahogy azt az új album címe is magában hordozza - a jövője is benne van a "Holnapután" című vadonatúj nagylemez zenei sokszínűségében. Az anyag intróval indul és outro-val fejeződik be, a köztes rész csaknem 40 perces, kellemes zenei kalandozás.

Amiben régi: a Kozmix-ra mindig jellemző eklektikus hangulat és zenei stílusok közötti bátor kalandozás. Amiben új, az a még karakteresebb komolyabb élettapasztalatokból táplálkozó szövegvilág, ami mély gondolatok világába invitál, vagy épp vidáman szórakoztat és felturbózza a hangulatot. Külön érdekesség, hogy több dalban is etno, illetve népi elemek keverednek a dance vagy techno alapokkal. Az egyik ilyen különlegesség a "Honfoglalás" c. film mindenki által jól ismert "Kell még egy szó" c. betétdalának feldolgozása. A duó a dalhoz egy nem mindennapi (meglehetősen költséges) videót is forgatott. A fiúk a szokásos techno-dance élvonalat lassúbb és líraibb dalokkal vonták össze, ennek slágervárományos bizonyítéka a „Hiszek” c. nóta.

Észrevehető, hogy nem múlt el a fiúk régi szintipop-zene szeretete sem, ugyanis a Depeche Mode-ra és később a Bonanza Banzai-ra jellemző érzésvilág (pl.:”Ugyanazt játszhatod”, „Holnapután”, „Ritmus szól”) egyre erősödik ezen az albumon. Szembetűnő változás, hogy szinte eltűntek a régen jellemző "kozmixos, ordibátoros-narrátoros" dalok. 10 év zenei kalandozás után még mindig van mit mondania a Kozmix-nak. Ráadásul - a korábbi lemezekhez képest - kiforrottabb, gazdagabb zenei műfajú anyagot sikerült összehozni.

Jónap Tamás

2005. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 10. 31. 9:07
Nekem nagyon tetszik ez a Honfoglalás feldolgozás...
Vendég 2005. 11. 01. 18:09
sok
Vendég 2005. 11. 01. 18:10
tamás "jonap" ha ha haa :)
Vendég 2005. 11. 02. 21:41
nekem tetszik szeretem ezt a számot,na meg benne is voltm nem tudod hol hallgathatom meg az interneten?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Kozmix: Holnapután (Warner/M-Ton) cikk képei
Kozmix - Kozmix: Holnapután (Warner/M-Ton)