Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Andy Bell: Electric Blue (Sanctuary / CLS)

Erasure - Andy Bell: Electric Blue (Sanctuary / CLS)

Az elmúlt hónapokban Andy Bell viharos magánéletéről volt hangos a világsajtó, most viszont szintén vele fognak foglalkozni, hiszen megjelent első szólólemeze. Az Erasure énekese, Andy Bell új arcát mutatja meg rajongóinak. Az új anyag első slágere a maxin megjelent „Crazy”.

Az igaz, hogy az Erasure tagjaként -majdnem 20 éves pályafutásuk alatt- már több mint 14 millió eladott albumot tudhat magáénak világszerte, de Andy Bell-nek úgy látszik ez nem elég, hiszen szólólemezt jelentet meg. Az angol srác erre már nagyon régen készült. Az Electric Blue 14 szerzeményt tartalmaz, többek között duetteket („Love Oneself”, „Delicious” Claudia Brucken-nel (Propaganda, Act) és („I Thought It Was You”) Jake Shears-szel (Scissor Sisters).

A lemez a Manhattan Clique (Philip Larsen&Chris Smith) segédletével készült, akik korábban már rányomták munkájuk bélyegét az Erasure, Moby, a Goldfrapp, a Stereophonics vagy a B-52’s albumaira is. Az Electric Blue c. album borítója a címéhez hasonlóan teljesen kék és csaknem 50 perces bulizós, amolyan angol dance stílust képvisel. Arról már nem is beszélve, hogy a különböző éjszakai lokálok, bárok előszeretettel játsszák majd a dalokat. Bell korábban sem tétlenkedett az Erasure-ben, hiszen neki legalább akkora siekere volt, mint társának Vince Clarknak, most viszont egyedül csak saját maga ura. Aki nem szereti ezt a stílust, nem kedveli majd ezt az anyagot. A rajongók viszont egymást ölik érte.

Jónap Tamás

2005. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Nightbird 2006. 04. 11. 9:37
A lemezről az a véleményem, hogy nagyon jó. Szerintem aki megfelelő mélységben szereti az Erasure zenéjét, és stílusát, annak tetszik. A cikkben nem tetszik a "viharos magánélet" kifejezés. Andy Bell 20 éve van együtt Paul Hickey-vel. A vihart talán az keltette, hogy bejelentette, hogy HIV pozitív. De ez az ő problémája és szerencsére nincs tőle megijedve. A megjelenő hanganyagok ettől függetlenek:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Andy Bell: Electric Blue (Sanctuary / CLS) cikk képei
Erasure - Andy Bell: Electric Blue (Sanctuary / CLS)