Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Depeche Mode: Playing The Angel (Venusnote/Mute/EMI)

Depeche Mode - Depeche Mode: Playing The Angel (Venusnote/Mute/EMI)

Ezt is megértük! A 80-as, 90-es évek egyik legnagyobb elektro-melankólikus zenekara új hanghordozóval jelentkezett! A 25 éves fenállását ünnepelő trió egy mesterien felépített, karakteres lemezzel mászott az arcunkba!

A Depeche Mode egyike azon bandáknak, akiket stílus vonzódástól függetlenül elismer a közönség, és a szakma egyaránt. A Playing The Angel egy nagyon sötét, borús lemez, amely nem azonnal, első hallgatásra fejti ki hatását. Dave Gahan hangja, az egyszerű, de hatásos élő és elektronikus hangszerelés "titkos recept" alapján készült egyensúlya alkotja a Depeche Mode-ot, amelyből ha egyik elem is hiányozna, már nem lenne ennyire szerethető.

Az elvontság és lelassult dallamvilág nem fogja épp a bulizós helyek gyakorta játszott felvételei közé emelni a lemezt, de nem is ezért készült. Nehezen leírható az érzés, amit a lemez áraszt, de aki meghallgatja a nyitó, vagy épp a Damaged People és The Darkest Star c. dalokat, az nagyjából tudhatja mire gondolok. A Precious számot valószínűleg sokat fogjuk hallani legkülönfélébb mix változatokban, és nem véletlenül lett ez az első kislemez dal. A Depeche Mode legjobb pillanatait idézi!

A majdnem teljesen fekete-fehér borító nem épp az elkápráztatás mintapéldánya, inkább a karakteresség jegyében készült, és ha ezt nézzük, akkor még jónak is mondhatjuk. Vannak még nagy nevek, akik nem csak egykori fénykorukból élve, azt kihasználva léteznek, hanem képesek újra és újra megkoronázni önmagukat. Talán a Depeche Mode-nak ez most sikerült, 2005-ben.

Gab

2005. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 11. 06. 9:26
háát sztem a Depeche mode-nak volt már jobb albuma is... nekem abszolute kedvenc a Precious. Van még 2-3 jü dal, de részemről ennyi! :(
Vendég 2005. 11. 06. 14:37
az exciternél sokkal jobb
Vendég 2005. 11. 06. 18:48
Fantasztikus az új album, nagyon jól elkészített lemez, a gitárok és szintik helyes arányával. A koncerten pedig egy futurisztikus kép látványában gyönyörködhetünk. Ők tényleg a zene mesterei!
Vendég 2005. 11. 06. 22:17
Nekem nem ez lesz a kedvenc albumom. Lehet, hogy nálam túl magasra tették a mércét az előző albumokkal. Egy Black Celebrationt, Violatort v. egy Song Of Faith And Devotiont nehéz űberelni. Számomra elég káoszos az új album. Vannak persze telitalálatok (Suffer Well, Lillian,Demaged People ), Martin szövegei megint betalálnak, és a hanja is gyönyörű mint mindig, Dave kellőképpen karizmatikusan énekel...De vhogy mégsem az az album, amit berakok és heteken keresztül tudok elmélyült csodálattal hallgatni. Mindenesetre kíváncsian várom, hogyan fognak szólni élőben, a koncerten.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Depeche Mode: Playing The Angel (Venusnote/Mute/EMI) cikk képei
Depeche Mode - Depeche Mode: Playing The Angel (Venusnote/Mute/EMI)