Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Caramel: Nyugalomterápia (Tom-Tom)

Megasztár TV2 - Caramel: Nyugalomterápia (Tom-Tom)

Hosszas előkészületek, és kitartó stúdiómunka eredményeként végre a boltokba kerül Caramel várva-várt nagylemeze Nyugalomterápia címmel. A néhány hónappal ezelőtt megjelent „Döntős dalok” című válogatáslemez után Caramel első saját szerzői albummal jelentkezik!

Az albumon 15 dal hallható, csaknem mindnek zeneszerzője és szövegírója maga az előadó. Talán nem okozunk nagy meglepetést, ha azt mondjuk: az előadóművész fantasztikus tehetsége a dalszerzésben is megmutatkozik. Több elismert vendégművész is részt vett a lemez létrejöttében: Lerch István az újrahangszerelt „Jégszív” zenei rendezőjeként jeleskedett, Ferenczi György a „Majdnem” műszerész című dalban szájharmonikázott, Balázs József a billentyűknél ült és még sorolhatnánk… Egy stílusában is sokoldalú lemez kerül most a közönség elé: bár a fő stílusirány az r’n’b, hallhatunk Carameltől blues-t, lírát, jazz-t is.

A lemez címéhez híven nyugodt, letisztult stílust képvisel: Caramel, aki elmondása szerint maga sem szereti a túlbonyolított dolgokat, ezen a lemezen mindent átadott nekünk, amit zenével ki lehet fejezni: saját gondolatvilágát, érzelmeit, viszonyulását saját pályájához. A dalszövegek is arról árulkodnak, hogy Caramelnek nincs mit takargatnia: a legkülönbözőbb témákban is megragadóan őszinte és nyílt tud lenni.

A rádiók két hete játsszák az album első kislemezét, a „Várt váratlant”, melyből klip is készült és már látható a VIVA műsorán. Emellett számos slágergyanús szerzemény is akad az albumon, valamint olyan kedvencek újrafeldolgozása is, mint a Jégszív, az „Ugyanúgy Soul” és a „Szállok a dallal”. Caramel régi álma vált valóra ezzel az albummal: saját lemezén saját dalokkal, a legnagyobb művészi szabadsággal, egy ország bátorításával és szeretetével indulhatott el saját útján.

Jónap Tamás

2005. 11. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 11. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 11. 12. 10:59
szerintem jó csak kár hogy nincs egy mintazene az oldalon..
Vendég 2005. 11. 12. 13:25
nagyon jóóóóó!!!!!!!!!
Vendég 2005. 11. 12. 22:19
Szerintem meg nem jó!!!!!!!!!!!!! ********NE VEGYÉTEK MEG AZ ALBUMOT,INKÁBB TÖLTSÉTEK LE!!!!!!!!!!!!!!!********** *******NE TÁMOGASSÁTOK!!!!!!!********
Vendég 2005. 11. 12. 22:21
Persze Jégszívet feldolgozni mi?te sz@r cigáény hogy mertél hozzányúlni ahoza dalhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Caramel: Nyugalomterápia (Tom-Tom) cikk képei
Megasztár TV2 - Caramel: Nyugalomterápia (Tom-Tom)