Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Torres Dani és a Veni Styx: Versus (SonyBMG)

Torres Dani - Torres Dani és a Veni Styx: Versus (SonyBMG)

A Megasztár 2-ből ismert arc és hang, saját zenekarával kiegészítve adta ki első - nem szóló - lemezét. És itt nem különböző neves zeneszerzők dalait hallhatjuk, hanem kizárólag saját szerzeményeket.

Kisebb ellenérzéssel veszem kézbe a sorra megjelenő "Megasztár logo"-s lemezeket, de szerencsére itt nem egy kereskedelmi szempontok alapján összetákolt albumról van szó, hanem egy baráti társaságból áll zenekar bemutatkozó anyagáról, amelynek egyik tagja/énekese/gitárosa Torres Dani. Az itt-ott funkys, reggae-s, latinos, helyenként grunge ízeket is felvonultató lemez azért alapvetően egy jó kis rocklemez. Teljesen őszinte dalok, őszinte szövegekkel, helyenként jó adag iróniával és lázadással fűszerezve, ami egyből szimpatikussá teszi az egészet.

A lemez készítésében olyan ismert és elismert zenészek segédkeztek, mint Závodi Gábor (Mex) billentyűguru, Hoffer Péter (Moby Dick) dobguru, Madarász "Madi" Gábor gitárguru, Kovács Barnabás basszguru. A hangzás teljesen élő és erőteljes, kissé koszos "garázs rock" feeling, ami passzol a lemez hangulatához, mert itt már arról is beszélhetünk.

A hallgatás során feltűnhet, hogy Torres Dani hangja mintha jobban szólalna meg spanyolul és angolul, mint a helyenként magasabb hangtartományokba átcsapó magyar szövegeknél. Lehet, hogy alaptalan a felvetés, de az is lehet, hogy ezt a stílust, ami itthon inkább még csak underground szinten létezett, eddig nem hallhattuk igazán magyar szövegkörnyezetben. De most itt van Torres Dani, aki megmutathatja, hogy ennek a zenének itthon is van nagyobb rajongótábora! Ő azért rengeteg előnnyel indul ebben a küzdelemben, hiszen ugródeszkaként kapott egy jó adag hírnevet a Megasztárnak köszönhetően, de ezt idővel le fogja vetkőzni, és a tiszta tehetségével lesz igazán majd képes hosszú távon, a Versus-hoz hasonló, jó kis lemezeket letenni az asztalra.

A kijelölt útnak és stílusnak, megelőlegezett bizalommal jár az öt csillag!

Gab

2005. 11. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 11. 24. 12:57
IMÁDOM!!!:)))
Vendég 2005. 11. 24. 16:13
Ők a legjobbak!!!! IMÁDOM!!!!!!!4 VENI STYX FOREVER++++++++++++++++++++
Vendég 2005. 11. 24. 19:45
szar!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 11. 25. 0:21
gab te mekkora prosztó vagy ..bezzeg az Ossiant szépen leírod hogy műanyag meg minden és akkor 1 ilyen senmiházi média által kreált műsztárt meg itt istenítessz h f*szom tudja hány csinllag meg mittomén!!! Térjél már magadhoz!! Akkor te írd a poprészleget és a METALhoz meg rakjatok valakit aki ért is hozzá!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Torres Dani és a Veni Styx: Versus (SonyBMG) cikk képei
Torres Dani - Torres Dani és a Veni Styx: Versus (SonyBMG)