Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Madonna: Confessions On a Dancefloor (Warner)

Madonna - Madonna: Confessions On a Dancefloor (Warner)

Madonna új albuma, a Confessions On a Dance Floor, melyet hatalmas várakozás előzött meg, újraéleszti a dance zenét a mai hallgatóság számára. Az album csaknem 56 percen keresztül egy hihetetlenül kreatív ugrás a jövő diszkózenéjének sziporkázó világába. A tucatnyi új dal remekül ragadja meg a mára példaképpé vált szupersztár régi dalainak izgalmát.

Hung Up

Az album első kislemeze, a „Hung Up”. Ezzel az albummal Madonna ismét megerősítette előkelő helyét a nemzetközi klubéletben. A mesés hangzás, mely előcsalogatja és ébren tartja az izgalmat, az energia és az újító szellem; ezek a tulajdonságok voltak azok két évtizeddel ezelőtt melyek elsőként a dance zene úttörőjévé emelték az énekesnőt. Míg Madonna utolsó néhány albuma a művésznő gondolatait fedte fel olyan témákban, mint a spiritualitás és a politika, a Confessions On a Dance Floor az énekesnő saját szavaival élve arról szól, hogy „érezzük jól magunkat csak úgy simán, megállás nélkül. Azt akarom, hogy az emberek felpattanjanak a fotelból.”

Madonna globális szupersztár, aki világszerte stadionokat tölt meg lenyűgöző színpadi show műsorával, aki többször elnyerte a Grammy díjat, és történelmet írt a zene világába, hiszen több mint 200 millió eladott lemezt tudhat maga mögött. Elképesztő zenei hatásának nem kevesebb mint 33 slágerlista első helyezett dance szám, öt listavezető nagylemez, 46 Top40-es sláger és 20 MTV Video Music Awards az eredménye. Az új korong, melynek felvételei az idén készültek, Londonban, elsősorban Madonna és Stuart Price közös munkája, hiszen producerként és szerzőként is együtt dolgoztak az albumon. Price, akit Les Rythmes Digitales vagy Jaques Le Cont néven is ismerhetünk, az Egyesült Királyság legenergikusabb DJ-je és remix varázslója, először zenei rendezőként dolgozott együtt Madonnával a 2001-es Drowned World és a 2003-as Reinvention turnékon.

A Confessions On a Dance Floor –on hallható a már korábban említett „Hung Up”, melyben felfedezhető az Abba klasszikusának, a „Gimme Gimme”-nek a samplere, valamint olyan igazi dance slágerek mint a „Get Together”, a „Sorry”, a „Future Lovers”, az „I Love New York”, a „Let I Will Be”, a „Forbidden Love”, a „Jump”, a „How High”, az „Isaac”, a „Push” és a „Like It Or Not”. Az egész CD-n non-stop követik egymást a dalok, a klasszikus dance követelményeihez igazodva.

Kulturális újítóként, lenyűgöző sokszínűségével és kisugárzásával Madonna meghatározta korunkat a hangzásával, stílusával és egy olyan látásmóddal, mely számtalan művészt és rajongót inspirált szerte a világon. Az évek során úttörőként mutatta meg a kreativitás erejét, egy olyan sokoldalú karrierben, mely magába foglalja gyakorlatilag a kortárs kultúra minden egyes szegmensét.

Mit is mondhatunk még az örökké fiatal művésznőről? Röviden, tömören: folytasd még nagyon sokáig a remek zenei életutat.

Jónap Tamás

2005. 11. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 11. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 11. 28. 18:46
hol lehet itt zenét letölteni?
Vendég 2005. 11. 29. 17:08
Tök yoooooooo!
Vendég 2005. 11. 30. 7:40
Jó a csaj , pedig elég vén már
Vendég 2005. 12. 01. 14:39
ez lesz az eggyik,a sok album közt a legjobb albuma ,mert itt már nem az a csitri csajszi ugrál,ha nem ,már érett pop-diva,a ray of light-album után,ez az új confessinos on the dancefloor,teljes csúcs!és egészen jól formában tartja magát a csajszi,nem számitva plasztikai mütéteket!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Madonna: Confessions On a Dancefloor (Warner) cikk képei
Madonna - Madonna: Confessions On a Dancefloor (Warner)