Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Rammstein: Rosenrot (Universal)

Rammstein - Rammstein: Rosenrot (Universal)

A 2004-es 'Reise, Reise' után, sokan egy összecsapott, és előítéletekkel megbélyegzett albumnak könyvelték el a Rosenrot jövetelét, pedig valójában ez nem így van! Kiforrott, ütős, helyenként újító és változatos Rammstein lemez született 2005-ben!

Rögtön a nyitás annyira gyilkos lett, hogy ez már az első hallgatás után bevésődik az emlékezetünkbe, pedig alapjába véve egy halál egyszerű riffelésből áll a Benzin c. dal, de mégis földbe döngöl. A hangzás végig félelmetesen jó! A címadó Rosenrot középtempós lépegetése pedig szintén komoly súllyal csapkod arcon, ahogy a "Wo Bist Du" is. A korábbi lemezek iparibb jellege mára egy érettebb hangszereléssé, még tökéletesebb hangzássá fejlődött. A lemez egyik telitalálat meglepetése, a lírai "Stirb Nicht Von Mir / Dont't Die Before I Do", élén Sharleen Spiteri angolul válaszolgatós vendég éneklésével. A másik meglepetés a spanyol szövegű, és a latinos hangzás világot indusztriális környezetbe helyező "Te Quiero Puta!", szabad fordításban: "szeretlek te ku..a". Szemtelenül poénos! A "Feuer Und Wasser" fokozatosan felpörögve, dallamos himnuszként indul be a lemez végén, majd a teljesen belassult "Ein Lied" zárja a sort.

A digipack változat borítója (is) gyönyörű lett! Világszínvonal! Ezt a lemezt nagyon lehet szeretni, és érdemes vele jobban ismerkedni, minthogy egyszerűen csak a "Reise, Reise" utólemezként említeni vagy emlékezni rá.

Gab

2005. 11. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 11. 29. 0:54
Nagyon jó ez az album! Simán eléri a Reise, reise színvonalát. A régebbi albumokhoz képest pedig egyértelműen előremutató a fejlődés.
peti 2005. 12. 02. 14:31
Szerintem tök jó
Vendég 2005. 12. 03. 16:56
SZuper
Vendég 2005. 12. 07. 9:47
A RAMMSTEIN a LEGJOBB együttes

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Rammstein: Rosenrot (Universal) cikk képei
Rammstein - Rammstein: Rosenrot (Universal)