Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon)

Dopeman - Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon)

Nézzük mit kínál a 2005-ös év végén a LaMafia legénysége, egészen pontosan a Pityinger tesók, valamint a monológ bajnok Baráth Gyuszi, Emilio, és a visszatérő Mc Ducky, na és nem utolsó sorban az ex-pornósztár Niki Belucci.

Nem az átütő slágerekre épít a lemez, de úgy is lehetne mondani, hogy nincs rádióbarát dal a lemezen. Rögtön egy 7 perces monológgal indul az album, a Sopronkőhida című tétellel, ami nem megszokott egy zenei albumon. Ezt követően aztán kiegyensúlyozott, lényegében klasszikus, de kellően döngölő hip-hop alapokot hallunk végig. Kicsit az előző lemez folytatásának is tekinthető az album, ha Baráth Gyuszi míves-rímes beszédjeire gondolunk, vagy a filmekből vett (ezúttal Sin City) bejátszásokra. Megint vokálozik Emilio, és a régi lemezekről ismert McDucky is újra feltűnik néhány dalban.

Dopeman - Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon)

A szövegek a szokáshoz odamondogatós, irónikus, beleszarós stílusúak, politikával, mediafigurák görbetükrével, néha komolyabb hangvételben. Egyik dalban még Niki Belucci is szerepel, pontosabban hangokat ad ki, bizonyos műveletek közepette... :) Nekem személy szerint jobban tetszettek a még cinikusabb és "szemét suttyó" képet mutató Dopeman szövegek, de nem kell aggódni, mert erről a lemezről is fognak vitatkozni az emberek. Na nem a dalok mélyelemzése kapcsán, hanem az utálók és rajongók találkozása miatt, akiket sikeresen összehoznak minden egyes albumnál a Pityinger fiúk.

Gab

2006. 01. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 01. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2006. 01. 04. 13:21
szar
Vendég 2006. 01. 04. 19:19
Király vagy dopeman!!!!!!!!! jöhetnél győrbe is
Vendég 2006. 01. 05. 1:20
Hát ez nagyon szar... "hip-hop alap" .. MAGYARUL TUCC TUCC!!!!! EZ NEM 1 ZENEI STÍLUS CSAK NÉHÁNY TUCCOGÁS,ÖSSZEVISSZA HADAR A CIGÁNYGYEREK ÉS KÉSSZ!!! EZT KI KELL SZORÍTANUNK HOGY TERETADJUNK A NORMÁLIS ZENÉNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2006. 01. 05. 8:08
Amit dopeman nyom az a rap magyarorszagon mas nem tudja mi is a rap eredeti vagy dopeman

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon) cikk képei
Dopeman - Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon)Dopeman - Dopeman és Kicsi Dope: Alias Pityinger fiúk (Magneoton/mTon)