Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer)

Moby Dick - Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer)

'A Tribute to...' - szoktuk olvasni a külföldi bandák tisztelgő lemezein, azonban most egy hazai zenekart, a Moby Dicket érte az a megtiszteltetés, hogy a szakma krémje játsza el 1-1 dalukat, méghozzá sajátos, kitekert felfogásban. A lemez a frappáns BálnaVadÁszok címet kapta.

A nem éppen egyszerűségéről és lírai hangvételéről ismert Moby Dick számokat olyan nevek dolgozták fel, avagy át, mint pl. Ganxsta Zolee, Zanzibar, Ossian, Black-Out, Depresszió, Akela, Junkies, Auróa, de a hazai underground mezőny is jelentős szerepet kapott a Fehér Bálna dalainak átdolgozásában.

Ganxsta Zolee és a Kartel egy klasszikus oldschool hip-hop dalt kreált, az Ossian egy régi formájukat mutató powermetal átdolgozással mutatta meg magát. A Zanzibar szinte semmiben nem nyúlt hozzá a legnagyobb Moby Dick himnuszhoz, a Keresztes vitéz-hez, egyszerűen csak korrektul elnyomták. A Black-Out progresszív, a Depresszió nu-metal, a Wisdom klasszikus heavy metal, a Cool Head Clan hardcore felfogásban nyúlt hozzá az eredeti témákhoz. A lemez csúcspontját a Kalapács és Rudán Joe duett előadásában, és nagyzenekari hangszerelésben előadott "Legyél jó" című dal adja.

Moby Dick - Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer)

A lemez borítója nagyon találó, amely az egyik neves rockzenei újság közönségszavazása alapján, a legjobb magyar borító címet kapta. Egy nagyon színes és különleges anyag született meg a Moby Dick tiszteletére, akik a mai napig aktívan zenélnek, tehát szerencsére nem egy poszthumusz elismerésről van szó! Az ötlet nagyon jó és követendő, persze ehhez nem árt pl. egy 25. évét ünneplő zenekar, és egy olyan dalrepertoár, ami már megérett egy ilyen tribute lemeznyi összeállításra.

Gab

2006. 02. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 02. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2006. 02. 06. 16:44
Ez a lemez már 1000 éve megjelent!! Miért csak most írtátok ki?????
Vendég 2006. 02. 06. 23:05
Hát asszem a Moby Dick ezzel melléfogott...sajna, mert jó zenekar, viszont amit a depresszió művelt rajta, az 1 nagy kula.
Vendég 2006. 02. 07. 12:02
Hali. A Depi fogott mellé, nem a Moby Dick. Nekem tetszik az album! Cső!
Vendég 2006. 02. 07. 22:43
Ja a depresszió "műve" nagyon szar lett!!! De mellette nagyon sok remekmű született. Szóval összességében nagyon jó lett a lemez!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer) cikk képei
Moby Dick - Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer)Moby Dick - Moby Dick Tribute: BálnaVadÁszok (Hammer)