Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Queensryche: Operation: mindcrime II (Rhino/Warner)

Queensryche - Queensryche: Operation: mindcrime II (Rhino/Warner)

Világszerte óriási várakozás előzte meg a legendás Queensryche lemez folytatásának megjelenését. Az Operation: mindcrime talán mindenidők legjelentősebb konceptlemeze a metal világában, amely valamelyest láthatatlanul, de óriási hatással bír a mai kor zeneiségére is.

A dalok hangszerelése, a vokálok összjátéka precíz egyensúlyban van, a zene teljes mértékben visszaadja a történetet. Igen, merthogy az album egy történetet mesél el. A lemez első része a kor akkori görbetükre, a globalizáció veszélyére való burkolt figyelmeztetés, és az e köré fonódó érzésvilág. Félelmetes az a kidolgozottság, a zenének a mondanivalója, amelyet belesűrítettek ebbe az albumba!

A kettes lemez 18 év után ott folytatja az összeesküvésről szóló történetet, ahol az első résznél megszakadt. Ezt most kevésbé lenne érdekes leírni, mint hallgatni, de hihetetlen, hogy a két lemezt egymás mellé téve, akár egy időben is készülhettek volna, annyira szoros mindentéren az összhang, ugyanakkor sikerült megfogniuk egy teljesen egyedi, de mai hangzást a folytatás kapcsán.

A zenekar sok állomásos turnéra indult, ahol színházba illő díszletekkel és színészekkel előadva játszák el, az immáron dupla lemeznyi történetet. Az érdeklődés óriási! A Queensryche ismét bebizonyította, hogy egy nagyon jó zenekar, akik zenei tudásukkal, progresszív dallamvilágukkal, szövegeikkel szinte színházi magasságokra képesek. Az "Operation: mindcrime II"-ben benne volt a kockázat, hogy esetleg a legsikeresebb albumuk fényét koptatják vele, de szerencsére nem hibáztak!

Gab

2006. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Queensryche: Operation: mindcrime II (Rhino/Warner) cikk képei
Queensryche - Queensryche: Operation: mindcrime II (Rhino/Warner)