Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Wendigo: Let It Out (Nail)

Wendigo - Wendigo: Let It Out (Nail)

Már régóta várta a közönség és a hazai szakma jórésze is ezt a lemezt. Az elismert muzsikusokból álló banda ugyan már megjelentetett egy mini albumot, promóciós célokkal, de most itt a teljes debüt lemez.

Ízig-vérig kidolgozott dalokról van szó, amiket jó ideje gyúrtak már a srácok, éppen ezért elég felszínes lenne úgy elmenni mellettük, hogy "húdejó", sokkal inkább szakmai elemzésre késztet a produkció. Ezt viszont itt és most mellőzném, és a music.hu-n inkább ajánlani szeretném az anyagot! Egyedi, merész, és éppen ezért a Wendigo nem a slágerekről szóló aktuális kedvenced lehet, hanem sokkal több annál.

A kedvencek hatásai itt-ott érződnek a dalokban, de sok mindent bele is lehetne tévesen magyarázni egy ennyire komplex album esetében. Hiába ugrik be pl. Brian May neve a Let It Out dal szólójában, mégsem az összehasonlíthatóság kerül előtérbe, sokkal inkább a jobbnál-jobb "ízek" és zenei képességek kiaknázása.

A legelső benyomásom az volt, hogy az ének kicsit háttérbe szorult a keverésnél, és hallva élőben a csapatot, ott azért agresszívebb szokott lenni BZ hangja, amit a lemez kevésbé ad vissza. Lehet hogy tévedek, de az is lehet, hogy szándékosan van így, mindenesetre többszöri hallgatást igényel az album, amire végül 10 dal került fel. Számos apróság, finomság színesíti még a végeredményt, melyeket annyira lenne hatásos és izgalmas leírnom, mint egy akciófilmet telefonon elmesélni. :) Meg kell hallgatni!

A borító világos (fehér) hátterű, szépen kivitelezett - akárcsak a zenekar weboldala - ami szintén egy pofon az átlagos fekete metál kliséknek. Aki vonzódik az egyedi, progresszívbe hajló, metalos, technikás, dallamos zenékhez, az mindenképp szerezze be a Wendigo lemezét!

Gab

2006. 07. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 07. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Gábor 2006. 11. 01. 14:36
Na Ez szerintem egész Jó lett!! Stonehenge-es is meg Da Capo-s is!! Nekem tetszik,megéri megvenni!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Wendigo: Let It Out (Nail) cikk képei
Wendigo - Wendigo: Let It Out (Nail)