Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Dream Theater: Score (Rhino/Warner)

Dream Theater - Dream Theater: Score (Rhino/Warner)

A progresszív metál egyik legjelentősebb formációja idén 20 éves. Ezt a jeles alkalmat egy dupla DVD-s, valamint tripla CD-s élő kiadvánnyal ünnepelték meg. Mi az utóbbival foglalkoztunk...

A Dream Theater élő fellépései mindig eseményszámba mennek, és hazánkban sem kell agyonhirdetni egy bulijukat ahhoz, hogy teltházakat produkáljanak. A mai rohanó világban kevesebb idő jut az igényesen nyugalmas dolgokra, pedig az érdeklődés az meg van rá. Jó példa erre az Álom színház.

Különös atmoszférát sugároz a tripla CD-s set, amelyen majdnem 3 órányi zene - ebből több mint 90 perc szimfónikusokkal áthangszerelt kompozíció gyűjtemény - kapott helyet. A 20 éves jubileumi turnéjuk záróállomásán rögzített anyag tökéletesen szól, sorba véve még a monumentális hosszúságú dalaikat is.

Nehéz leírni mennyi féle hangzásvilágot, technikás hangszeres tudást, érzést rejt magában és tár elénk a banda, pláne egy ekkora hosszúságú anyag esetében. Itt aztán senki nem panaszkodhat! A külsőleg is rendkívül igényes kiadvány a new yorki Radio City Music Hall-ban került rögzítésre, 2006. április 1-én.

Jó hír, hogy a megjelenés hetében a MAHASZ lista első helyén nyitott a kiadvány DVD verziója. A pontszám nem kérdéses...

Gab

2006. 09. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 09. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Gábor 2006. 11. 01. 14:33
A dream a kedvenc bandám de az octavarium óta óvatos vagyok velük. Az szerintem 100% pénzkidobás volt. Melyik albumokról válogattak az élő anyaghoz ?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Dream Theater: Score (Rhino/Warner) cikk képei
Dream Theater - Dream Theater: Score (Rhino/Warner)