Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Queensryche: Q2K - Expanded & Remastered (Warner)

Queensryche - Queensryche: Q2K - Expanded & Remastered (Warner)

Létezik egy zenekar, aki a rocktörténelem egyik legnagyobb progresszív metál lemezét (Operation: Mindcrime) alkotta meg, majd sikerült nekik elsüllyedni évekre, ahogy a műfaj nagy része porrba hullt. Ez az időszak aztán lecsengett, és 2006-ban megalkották az Operation: Mindcrime II-t, amivel ismét bizonyítottak!

Azóta alig telt el három hónap, és érthetetlen okokból újrakiadták azon lemezüket, amely a '90-es évek végi mélypontjukkor született. Az 1999-es Q2K most remasterizált és kibővített változatban látott napvilágot. A 11 alap dalhoz még 4 plusz csatlakozott, ebből az egyik a Sacred Ground koncert verziója, a másik a Breakdown radio változata, valamint két, eddig ismeretlen tétel is felkerült a lemezre.

A szakma és a rajongótábor is komoly elvárásokat támaszt a Queensryche elé, hiszen egy olyan tehetséggel és érzésvilággal megáldott zenekarról van szó, akik annak idején megalkották az Operation: Mindcrime alapművet, és több, máig irányadó lemezt is (pl. Promised Land). Ha ezt figyelembe vesszük, akkor a Q2K valóban elmarad ettől a szinttől, de azért nem kell elítélni, vagy elásni a zenekart. Többszöri hallgatás után egészen kedvelhető a lemez, sőt, aki nem fanatikus prog. rajongó, hanem mondjuk inkább a grunge irányzatok felé hajlik, annak talán még könnyebben is emészthető, mint a klasszikus Queensryche albumok. A Q2K azért még így is messziről felismerhető Queensryche jegyeket hordoz. Azóta a banda kilábalt az alkotói "válságból", és remélhetőleg ismét a fénykoruk közeli szintet fogják élni. Hogy a Q2K újrakiadására miért volt szükség? Talán kiadóváltás? Talán más? Ki tudja...

Gab

2006. 10. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 10. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Queensryche: Q2K - Expanded & Remastered (Warner) cikk képei
Queensryche - Queensryche: Q2K - Expanded & Remastered (Warner)