Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Diddy: Press Play (Bad Boy Entertainment-Warner)

Puff Daddy - Diddy: Press Play (Bad Boy Entertainment-Warner)

A Puff Daddyként megismert énekes-producer miután ismét művésznevet váltott, visszatért az előadói pályára. Állítólag utoljára bizonyítja be, hogy nemcsak mások zenei karrierjét képes kiválóan egyengetni, valamint a parfüm- és ruhaiparban tud maradandót alkotni, hanem önálló énekesként is labdába rúghat, továbbra is. Bár az önállóság új albumától messze áll.

Tell Me

A Sean John Combs néven 1969. november 4-én született hiphop-fenomén az elmúlt években médiabirodalmat épített ki maga köré, és több jövedelmező üzletágat is sikeresen meghódított. Ennek köszönhetően jelenleg ő a zenei stílus leggazdagabb embere, vagyonát 346 millió dollárra becsülik. A közelmúltban piacra dobott Unforgivable nevű férfiparfümével előzte meg az addig trónoló Jay-Z-t.

Karrier, tragédia árnyékában
Combs a kilencvenes évek elején producerként tevékenykedett, majd megalapította Bad Boy Entertainment nevű kiadóját. Az 1997 márciusában meggyilkolt The Notorious B.I.G. az elsőként szerződtetett művészek egyike volt. Az Every Breath You Take című The Police-sláger zenei alapjára épülő I’ll Be Missing You című dallal vett tőle búcsút, a néhai rapper egykori felesége, Faith Evans és a 112 nevű énekegyüttes közreműködésével. Világsláger vált belőle, és hatalmas löketet adott szólópályájának. A 2001-ben napvilágot látott harmadik lemezén, a The Saga Continues.. címűn már a P. Diddy művésznevet használta a Puff Daddy helyett. Lemezcége mindmáig rendkívül sikeres. Az idén Cassie, Yung Joc és a Danity Kane albumaival ért el kimagasló teljesítményt – az utóbbi, a Making The Band című tévés showműsor harmadik szériájában az énekes-producer által létrehozott öttagú lánycsapat az eladási lista élére augusztus végén feliratkozott korongja a kiadó hetedik listavezetését jelentette az Egyesült Államokban.

Névváltoztatás kis bökkenővel
P. Diddy tavaly ismét megváltoztatta művésznevét, megszabadult a P. betűtől. Csakhogy egy kevésbé ismert londoni lemezlovas-producer, Richard Dearlove már korábban levédette saját használat céljából a Diddy nevet, és annak rendje-módja szerint beperelte a névrablót. A rapper ügyvédei később peren kívül megegyeztek vele abban, hogy Nagy-Britanniában megtartja neve előtt a P. betűt, máshol viszont nélküle használhatja a Diddy nevet.

Utolsó nagylemez, állítólag
Az október 16-án kiadott albumának beharangozójaként a The Pussycat Dolls egyik énekesnőjével, Nicole Scherzingerrel előadott Come To Me című felvételt ismerhettük meg. A Press Play című korongot a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük önálló lemeznek, számos közreműködő hallható rajta, gyakorlatilag mindenki, aki számít napjaink hiphop-világában. Az említett Nicole Scherzinger mellett többek között Christina Aguilera, Brandy, Mary J. Blige, Ciara, Keyshia Cole, Fergie, Avant, Big Boi, Cee-Lo, Jamie Foxx, Jack Knight, Nas, Timbaland, Twista, Kanye West, will.i.am, Pharrell Williams és Mario Winans. Diddy jóval kevesebb hangmintát használ, mint korábban, előtérbe került az élő hangszerelés és a soulzene, a rappel szemben. Az album az USA-ban az eladási lista élén debütált, a megjelenés hetében 170 483 példányt értékesítettek belőle, Nagy-Britanniában az első héten eladott 16 305 darab a 11. pozíció megszerzéséhez volt elegendő. A napokban a sztár arról beszélt, hogy befejezi előadóművészi pályafutását. „Szeretném, ha ez lenne az utolsó lemezem. A korábbiak a drámáról, tragédiákról szóltak, ez kizárólag a szerelemről. Úgy érzem, legszebb lezárása volna előadói karrieremnek” – nyilatkozta. Persze szavait nem szabad túl komolyan venni, hiphop-körökben sem eszik olyan forrón a kását. Albumáról másodikként a Christina Aguilera közreműködésével készült Tell Me című dal került fel a slágerlistákra. Érdekessége, hogy eredetileg az említett Danity Kane nevű lánycsapatának íródott, aztán úgy döntött, saját lemezére rakja fel. (Új Szó)

Puha József

2006. 11. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2006. 11. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
cica 2007. 02. 16. 18:47
nekem teszik
Vendég 2007. 09. 15. 11:01
szerintem is jó
Vendég 2008. 01. 20. 18:13
ok

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Diddy: Press Play (Bad Boy Entertainment-Warner) cikk képei
Puff Daddy - Diddy: Press Play (Bad Boy Entertainment-Warner)