Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ricky Martin: MTV Unplugged /DVD/ (SonyBMG)

Ricky Martin - Ricky Martin: MTV Unplugged /DVD/ (SonyBMG)

A tüzes slágereiről ismert előadó – komoly muzsikuskíséret és rajongói gyűrűjében –, helyet foglal és visszafogott dalokat szólaltat meg egy teljes órán át?! Kizárt!

Vuelve

A hazánkban többször is megfordult latin énekes, aki idén karácsonykor ünnepli 35. születésnapját, nemrég csatlakozott az MTV Unplugged néven ismert akusztikus klubkoncert-sorozathoz. Erről szól e DVD, amin előszeretettel csámcsoghatnak az európai kritikusok. Vagy mégsem?
A horror és pszicho-thriller filmek kedvelőinek felcsillanhat a szeme a borító láttán, míg a Livin’ La Vida Loca, a The Cup Of Life, a Loadad, a She Bangs, az Amor, a Jaleo és a Juramento kulcsslágereket kereső rajongóknak lefelé görbülhet a szájuk. Mennyi rossz előjel! Nem beszélve a letterbox képről, a koncert feliratmentes kísérőszövegeiről – a hatféle felirat csak a félórás, kellően részletes werkfilmhez jár –, a hiányos diszkográfiáról (lemaradt a The Best of Ricky Martin), és az angol menüben is spanyolul szereplő biográfiáról!
Mindezek ellenére a sztereó és dolby digital 5.1-es keverésben is hallgatható műsor, és annak fényképezései is egész egyszerűen ZSENIÁLIS! Baromi hangulatos dalok sorát kapjuk egy sármos, mégis szimpatikus, mély átéléssel éneklő embertől, akit tényleg örömmel tölt el, hogy szórakoztathatja a nagyérdeműt. A nóták jelentős része hazánkban teljességgel ismeretlen, de ez nem a szerzeményeket, sokkal inkább az itteni zenei trendeket minősíti. A műsorindító Gracias Por Pensar En Mí – akárcsak a dalok fele – közel tízéves, de azonnal megadja az alaphangulatot. A María című sikerdalt nem kell különösebben bemutatni, az itt felcsendülő változat mégis szokatlanul hathat, pedig ez az eredeti verzió – más kérdés, hogy világszerte a Pablo Flores-remix terjedt el… Igaz, felcsendülnek olyan alkotások is, melyeket itt hallhatott először a nagyérdemű. Ilyen a Con Te Nombre, a Pégato és a Tu Recuerdo – utóbbinál a spanyol nyelvterületeken (el)ismert Chambao együttes énekesnője, La Mari, illetve Ricky Martin egyik dalszerzője, Tommy Tores is helyet foglal a világsztár mellett. Igaz, Ricky nem bírja sokáig egyhelyben: a harmadik dal után felpattan a székből és állva/táncolva énekel tovább (csak a Con Tu Nombre erejéig csüccsen vissza)! A hangulat a Lola, Lola és a La Bomba című, fúvósokkal kísért nótáknál, valamint a bulizáró Pégatenél tetőzik.
A show tehát hibátlan, az apró bakik felett is szemet lehet hunyni, de egy nemzetközi szupersztár 2006-os koncertfelvételét letterbox formában megjelentetni nemcsak megbocsáthatatlan, de a végső értékelésnél egy egész csillagnyi mínuszt is jelent.

Tracklista
1. Gracias Por Pensar En Mí
2. Perdido Sin Ti
3. Tu Recuerdo (+ La Mari + Tommy Torres)
4. María
5. Asignatura Pendiente
6. Fuego De Noche, Nieve De Día
7. Lola, Lola
8. Con Tu Nombre
9. Volverás
10. La Bomba
11. Vuelve
12. Pégate
+
werkfilm
diszkográfia
biográfia
fotóalbum

Balajti Péter

2006. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
mohoyoyoo 2006. 12. 14. 15:40
Megmondom,ha leszedtem. Hogy is kellene?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ricky Martin: MTV Unplugged /DVD/ (SonyBMG) cikk képei
Ricky Martin - Ricky Martin: MTV Unplugged /DVD/ (SonyBMG)