Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Westlife: Live at Wembley /DVD/ (SonyBMG)

Westlife - Westlife: Live at Wembley /DVD/ (SonyBMG)

Az eredetileg öttagú formáció 1998-ban alakult, ám két éve négyfőssé zsugorodott a gárda. Ez azonban cseppet sem zavarta a fiúk alkotómunkáját, s a rajongók továbbra is minden év végén számíthatnak egy új Westlife-lemezre, illetve DVD-re. Idén sincs ez másképp, igaz, most a szigetország legjelentősebb csarnokának színpadán álltak kamerák kereszttüzében a fiúk.

Dublin, Manchester, Stockholm és Sheffield után a londoni Wembley-buli is DVD-re került, a kor követelményeinek megfelelő minőségben. Igazán szép, 16:9-es anamorfikus kép, valamint sztereó és térhatású hangsáv vár a nézőkre. No meg a négy srác: Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily és Shane Filan, akik tudják jól, hogy saját és kölcsön vett balladáikból nem szerencsés másfél órát megtölteni. Az első két lírai nóta után a középtempós When You’re Looking Like That megteszi a hatását, s a májusi fellépés idején igencsak aktuális Amazing tovább fokozza a hangulatot. Így már belekezdhetnek a buli-blokkba. A banda ugyanis évek óta újabb és újabb feldolgozás-csemegékkel örvendezteti meg a nézőket! Korábban előkerült a Beach Boys-féle I Get Around és a Wham!-től ismert Wake Me Up Before You Go-Go is, idén viszont mixeltek a fiúk! Tavalyi lemezükről a She’s Back című nótát vegyítik Michael Jackson klasszikusával, a Billie Jeannel, majd ügyesen ötvözik R. Kelly I Wish című líráját Will Smith Wild Wild West című film-betétdalával, no meg Justin Timberlake Senoritáját és a Pussycat Dolls Don’t Cha című talpalávalóját. A feldolgozások között helyet kap még Robert Palmer Addicted To Love-ja és a Westlife-repeortárban régóta szereplő Terry Jacks-gyöngyszem, a Seasons In The Sun és a Billy Joel-remek, az Uptown Girl. Utóbbi két darab, akárcsak a műsor második felében elhangzó tételek, szigorúan a fiúk sorlemezeiről valók. Sikerül is szinte mindegyik korongról játszaniuk (egyedül a 2004-es Allow Us To Be Frank feliratú feldolgozás nem érintették), még a napokban megjelent The Love Albumról is elővezetnek egy Garth Brooks-melódiát, a The Dance-t. A másfél órás show során hét saját listavezető kislemez-dal csendül fel – többek közt a Queen Of My Heart, a World of Our Own, a Mandy és a You Rise Me Up –, ám hiába a telt ház, a pirotechnika és a kreatív tartalommal megtöltött, mozgatható LED- valamint videófalak, a négy énekes nem tölti meg élettel és energiával a rendelkezésre álló teret. Bármilyen sokat is hoz ki magából Shane, az igazi húzóember, s hiába lelkes Nicky és Kian, ha a közeliken zavartnak és erőltetettnek tűnik Mark… Vagy ez csak lámpaláz volna a fekete hajú srác részéről?!
Ami az extrákat illeti, nem nagyon lehet rájuk panasz: a kötelezően elidétlenkedett, beszélgetős negyedórás werkanyag, a két, (sajnos csak) letterbox-formátumú klip és a kívánságműsor-funkció hasznos ráadások, bár utóbbi rendelkezhetett volna nagyobb „dalszám-memóriával”.

Tracklista
1. Flying Without Wings
2. Hit You With The Real Thing
3. When You’re Looking Like That
4. Amazing
5. She’s Back / Billie Jean
6. Uptown Girl
7. Addicted To Love
8. I Wish / Wild Wild West
9. Senorita / Don’t Cha
10. Colour My World
11. Hey Whatever
12. The Dance
13. Swear It Again
14. Seasons In The Sun
15. World of Our Own
16. Mandy
17. Queen of My Heart
18. What Makes A Man
19. You Raise Me Up
+
dokumentumfilm
Videóklip: You Rise Me Up
Videóklip: Amazing
Saját dalsorrend-programozó funkció (nyolc felvétel erejéig)

Balajti Péter

2006. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Westlife: Live at Wembley /DVD/ (SonyBMG) cikk képei
Westlife - Westlife: Live at Wembley /DVD/ (SonyBMG)