Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Rúzsa Magdi: Ördögi angyal (CLS)

Rúzsa Magdolna - Rúzsa Magdi: Ördögi angyal (CLS)

Most már TÉNYLEG véget ért a 3. Megasztár: végre elkészült a győztes bemutatkozó nagylemeze. Presser és Novák a zsűriből itt is besegített, mint Oláh Ibolyánál – igaz, ezúttal csak pár dal erejéig.

A lemezcím kizárólag addig szorul magyarázatra, míg meg nem hallgatjuk az albumon sorakozó 14 dalt. Lendületes és fülbemászó darabok ringatása után zúzós nóták rántják magasba az ember szemöldökét. A meglepetés ereje.
A „legdögösebb hangú népdalénekes” bemutatkozó nagylemeze saját szerzeményével indít – az Aprócska blues kliptámogatást is kapott, s nem ez az egyetlen darab, ami érdemes a figyelemre. A keserédes indítás után felpörgő Csak a zene rockoperás hangulata több mint izgalmas, de mindez elmondható Wyclef Jean kevéssé ismert szerzeményének feldolgozásáról (Hip-hop), melyben Magdi rappel is. Kölcsön-darabokból egyébként bőven jutott a korongra, igaz, nem éppen agyonjátszott előadók/szerzők elcsépelt szerzeményeiből szemezgetett a Megasztár-győztes. (E kijelentés alól talán csak a korongzáró Demjén-klasszikus, a Vigyázz a madárra kivétel…)
A Nem vagyok jó neked (I’m Not Good For You), melyhez az énekesnő írt magyar szöveget, a korong egyik legjobbja, de a TD Lind jegyezte New Day (Új nap) átirata is hibátlan. Presser Gábor és Novák Péter két közös dolgozata szintén rendben vannak: a hihetetlen lelki mélységgel és magassággal operáló Nekem nem szabad tökéletes ellentéte az életigenlő, (szó)játékos Még egy dal, mely első hallásra sláger. A Mex stúdióban készült felvételek közül a legsúlyosabbal a stúdióvezető, Madarász Gábor ajándékozta meg az ifjú előadót: a Szembejövő sávban zúzós gitárok és kőkemény, torokból jövő ének csapja fülön a hallgatót, de hasonló meglepetést ígér a Nem baj című nóta torzítós betétje – mindezek szintén az album címében felfedezhető ellentétet igazolják.
Mindent összegezve kijelenthető: Rúzsa Magdi lemezére érdemes volt várni, s a tehetségkutatónak köszönhető figyelemfelkeltést méltó módon köszöni meg a vajdasági énekesnő: sokszínű, mégis jól eltalált, az előadó skatulyamentes egyéniségéhez illő dalok csokrát kapják nemcsak a rajongók, de – egy-két kivételtől eltekintve – a jó zenét kedvelők is.

Tracklista
1. Aprócska blues
2. Csak a zene
3. Hip-hop
4. Nem vagyok jó neked
5. Új nap
6. Eltévedt idegen
7. Ciki ez a helyzet
8. Álomangyal
9. Szembejövő sáv
10. Nem baj
11. Nekem nem szabad
12. Még egy dal
13. A sors a neved
14. Vigyázz a madárra

Balajti Péter

2006. 12. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 12. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
szotyi 2006. 12. 16. 19:47
hol lehet letölteni bazze?
Balajti Péter 2006. 12. 18. 7:21
szotyi! Szebben is kérhetnél! www.mp3music.hu
Cicamica 2006. 12. 21. 14:50
hogy lehet letölteni a cd-t????
Detti 2006. 12. 22. 20:05
ne töltsétek le,inkább vegyétek meg...tom h letölteni sokkal könnyebb,de csak Magdinak ártotok vele ha úgy töltitek le...thx

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Rúzsa Magdi: Ördögi angyal (CLS) cikk képei
Rúzsa Magdolna - Rúzsa Magdi: Ördögi angyal (CLS)