Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Russel Malone: Look Who’s Here

Russel Malone - Russel Malone: Look Who’s Here

A Diana Krall állandó partnereként ismertté vált gitáros a saját neve alatt megjelent második lemezéhez érve úgy döntött, ideje végre a saját útjára lépnie. Első albuma, illetve Krall lemezeinek stábjából csak a producer maradt meg. ( Az énekesnő nevét ezúttal még a köszönetnyilvánítás sorából is kihagyta.)

Új arcokat, fiatalokat vett maga köré, szemernyi kétséget sem hagyva a főnök személyét illetően. A lemez olyan mintha új szerelem öltene testet általa: lüktetőbb, forróbb, izgalmasabb, sokkal több élettel telített, mint az előző. A dolgok menetének irányítása azonban mindvégig Malone kezében maradt. Annyira , hogy a lemezre került utolsó számban Irvin Berlin klasszikusában, a „ Be Carefuil, It’ s My Heart”-ban még dalra is fakad. Tény, hogy nem választott nehéz nótát, ám a megoldás minősége őt igazolja: lehet világgá kürtölni, hogy lám, Malone még erre is képes! Amint a fentiekből kiderül, ezúttal nem érzett késztetést arra, hogy az egész albumot a saját szerzeményeivel pakolja tele. Tízből mindössze három az öv.

Annál markánsabban mutatkozik meg gitár-játékában a Wes Montgomery –hatás, amelynek fekete, bopos vonulatának továbbfejlesztése épp’ az ő nevéhez fűződik. Partnereit nem kényeztette el lehetőségek tekintetében, de az első pillanattól kezdve az utolsóig érezhető, hogy közös hullámhosszon vannak. ( A mi Szabó Gáborunk is a „ Montgomery-iskolába” járt. Szabó viszont „ latinul tanult tovább”.) Russel Malone új lemeze mindenkinek ajánlható, aki szereti az érzéki dzsesszmuzsikát, és akit érdekel a műfaj sorsa, fejlődésnek újabb állomása.

Jónap Tamás

2000. 09. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 01. 24. 9:14
IMÁDOM!!!!!))VENDÉG
Baba 2015. 07. 19. 9:41
Szép!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Russel Malone: Look Who’s Here cikk képei
Russel Malone - Russel Malone: Look Who’s Here