Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hanson: This time Around (Island Rec./Universal)

Hanson - Hanson: This time Around (Island Rec./Universal)

Tudom , ez nem a könnyűzene csúcsa, de az új hanson-produkció hallatán találom csak igazán igazságtalannak, hogy nagyon sokan legagyizzák, lefikázzák.

Végül is ez mindegy; ezt a produkciót nagyon fiatalok csinálják elsődlegesen saját korosztályukat megcélozva. Immár három éve, hogy berobbantak a köztudatban ( elsősorban a Mmbop című számmal, illetve annak klipjével). Mostanra Taylornak (énekes-billentyűs) a hangja változott leginkább a három vokálozó fivér közül. A hangszálaiban már nincs meg az a kedves-bájos kamaszos mutáló jelleg, már érettebb férfihangot tud produkálni. A hangszerelésben, az ének motívumokban lényegi változás nincs, talán csak annyi , hogy kissé előtérbe kerültek a gitárok, a lehengerlő , néhol a többszólamú vokál kimunkáltabb.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, a Hanson most nem vethető teljesen össze egy felnőttekből álló, igazán érett csapattal. A néhol nyugisabb, kissé érzelgős lassú nóták mellett a legtöbb szám testes, lendületes, dinamikus. Kétségtelen, hogy a könnyedebb dalokat kedvelők nem csalódnak benne. Az egész produkcióból igazán kiemelhető „nagy durranással” nemigen találkozhatunk, a négy leginkább „sütő” szám – a nyitó You Never Know, a címadó This Time Around, a gyönyörű lírai Love Song és a Handln Hand utóbbi kis túlzással a legutóbbi Styx stúdióalbumon is helyet kaphatna. Profi munka, amihez egy csomó vendég zenész is hozzájárult. Az egyetlen kis hiba az, hogy a 8. szám után sajnos elfogynak az ötletek. Emellett is – tizenéves fiúkról lévén szó – ez egyáltalán nem egy szégyellni való alkotás.
Tolnay Ferenc

Jónap Tamás

2000. 07. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 10. 05. 0:00
,n,{³;{@ bv mi,>
Vendég 2004. 11. 21. 10:24
A 2004 es albumuk egészen jóra sikeredett. Nem tudom miért nem játszák itthon!!!
Vendég 2005. 03. 10. 19:02
Ha valaki esetleg megy a Hanson koncertre áprilisban Bécsbe az írjon, mert én egyedül megyek és jobb lenne többen menni! Csilla carrie1@axelero.hu
brasilzsofi 2005. 07. 23. 14:18
Én imádom a Hansont, elég rég óta nafy rajongójuk vagyok. Valaki még szereti őket ?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Hanson: This time Around (Island Rec./Universal) cikk képei
Hanson - Hanson: This time Around (Island Rec./Universal)