Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Fall Out Boy: Infinity On High (Island Records – Universal Music)

Fall Out Boy - Fall Out Boy: Infinity On High (Island Records – Universal Music)

A kritikusok szemszögéből nézve a Fall Out Boy a végletek együttese. Ezt a státuszát az Infinity On High című új nagylemezével tovább erősíti. Egyesek dicshimnuszokat zengnek a korongról, mások a szemétdombra kívánják a szerintük a Backstreet Boys és a Blink-182 zenéjének elegyét játszó ócska emozenekarral együtt.

The Take Over, The Break Is Over

Az emo stílus sokféleképpen értelmezhető. Nagy általánosságban leszögezhetjük, hogy a punkkal átszőtt pop-rockban utazó, a lázadó ifjúságot leginkább foglalkoztató és érintő témákat (viszonzatlan érzelmek, ellenséges társadalom és felnőttek) feszegető együttesekre ragasztják.
Az illinoisi Fall Out Boy 2001-ben alakult meg, a négy zenész előtte különböző metálzenekarokban játszott. Két kevésbé sikeres EP és album után az Island Records szerződtette, és a harmadik, 2005 májusában megjelent From Under The Cork Tree című lemeze hozta meg az áttörést. Ehhez persze elengedhetetlen volt a korábbi nagyrészt punkos hangzásvilág kiszélesítése, rádióbaráttá tétele. A sikerben Patrick Stump énekes-gitáros, Joseph Trohman gitáros és Andrew Hurley dobos mellett oroszlánrésze Pete Wentz basszusgitárosnak van, a tinilányok körében ugyanis ő a nagy kedvenc, a média is úton-útfélen sztárolja.
Az együttes a negyedik albumán a kikövezett úton halad tovább, miközben ismét szélesített a hangzáson: a diszkótól a punkon át az r&b-ig mindent bevetett. A korong társproducere az r&b-berkekben hatalmas népszerűségnek és tiszteletnek örvendő Babyface, valamint Jay-Z is vendégszerepel rajta. Az előfutáraként kiadott This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race című dal az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának második helyén debütált, az Infinity On High pedig az eladási összesítés csúcsára iratkozott fel.
A Fall Out Boy az új albumán beszól az egyre-másra alakuló emozenekaroknak, mondván, a szekéren nincs több hely, szálljanak fel egy másikra. Azáltal azonban, hogy az együttes a sztárok sorába emelkedett, saját maga csapdájába esett, már nem igazán tud a lázadó ifjúság hiteles szócsöve lenni. (Új Szó)

Puha József

2007. 03. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Ancsika 2007. 03. 31. 13:30
Szerintem az új számuk a This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race nagyon jól sikerült.A klippje is nagyon jó lett.
rita 2007. 04. 02. 19:54
Sztem a Fall Out Boy nagyon kiraly banda,naon birom oket,foleg az uj szamukat (This Aint A Scene,It's an Arms Race):D ...na meg a lemez is jo:)
Fru 2007. 04. 09. 19:49
Sztem nagyon nagyon jó szám!!!Legyszívesebben mindig csak ezt hallgatnám..és a Pete olyan helyes
vercsu 2007. 05. 01. 20:15
nem tudna vki toluk nekem kuldeni par számot mailbe?veroni0213@citromail.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Fall Out Boy: Infinity On High (Island Records – Universal Music) cikk képei
Fall Out Boy - Fall Out Boy: Infinity On High (Island Records – Universal Music)