Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Gáspár Laci: És mégis forog a Föld (EMI)

Gáspár Laci - Gáspár Laci: És mégis forog a Föld (EMI)

Három a magyar vígasság: a Megasztárban feltűnt Gáspár Laci – lemezmegjelenésben – túlszárnyalta egykori vetélytársait, új korongján pedig szinte kivétel nélkül saját szerzemények sorakoznak.

És Mégis Forog A Föld

A dalszerzésben, a hangszerelésben és a zenei producer teendőiben egyaránt elmélyedő énekes ugyan a dalszövegírást ezúttal is inkább olyan rutinos tollforgatókra bízta, mint Orbán Tamás és Valla Attila, de ez mit sem von le a sokszínű dalokban gazdag album értékéből.
A címadó dal bekerült a MAHASZ Top 40-es Rádiós listájának első tíz helyezettje közé, de abszolút rádióbarát a kellően dinamikus Dalban küldöm és a korong vége felé helyett kapó, igazán slágergyanús Örök dal is, míg a gitárral megbolondított Érezd, hogy élsz fütyülős/vokálozós refrénje Bob Sinclart idézi… A visszafogottabb melódiákat kedvelők a Soul bent egy dalnak örülhetnek, mely a korong egyetlen lassú/középtempós gyöngyszeme.
E lemez attól (is) kerek, hogy nagyszerűen visszaadja, Laci milyen típusú lemezeket hallgat! A fülbemászó nóták mellett – az album második felén – több kísérletezős megoldás is helyet kapott. A Bolond vagyok, mert… a hatvanas-hetvenes évek olaszos vonalát bolondítja némi roma-hangzással, az Éjfél után és az azt követő instrumentális Mi!? pedig a korai funky világát idézi.
A nagy vetélkedőben mások nótáit megszólaltató előadó ezúttal is felénekelt egy feldolgozást: idén a Zámbó Jimmy-repertoárt erősítő Még nem veszíthetek című dalra esett a választás. Merész döntés, de Lacit nem kell félteni – korábbi albumcsemegéi közt Máté Péter- és Szécsi Pál-sláger egyaránt szerepelt, s azok eredetijei sem kevésbé ismeretlenek, mégis „2004 legjobb férfihangjának” választott előadó teljes mértékben képes volt saját stílusában megformálni e szerzeményt. Szintén ismerős a Kikötők című válogatáslemezen bemutatkozó Kikötők, melyben a mikrofont ragadó családapa partnere egy családanya: Szekeres Adrien.
A kiadványt záró két remix sem pusztán időkitöltő: a címadó nóta igényesen kivitelezett, pörgős változata már most klubkedvenc, míg a Dalban küldöm hat és félperces újraértelmezése nemcsak hangszerelésben és előadásmódban tér el az albumváltozattól, de plusz-szöveget is kapott!

Tracklista
1. És mégis forog a Föld
2. Nem kérdés
3. Száz év egy éj
4. Dalban küldöm
5. Soul bent egy dal
6. Érezd, hogy élsz
7. Még nem veszíthetek
8. Bolond vagyok mert…
9. Éjfél múlt
10. Mi!?
11. Örök dal
12. Kikötők
13. Forog a Föld (Summer Mix)
14. Dalban küldöm (Barna kislány dzsukel mix)

Balajti Péter

2007. 04. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 04. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Gáspár Laci: És mégis forog a Föld (EMI) cikk képei
Gáspár Laci - Gáspár Laci: És mégis forog a Föld (EMI)