Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Kasabian: Empire (SonyBMG)

Kasabian - Kasabian: Empire (SonyBMG)

Napra pontosan két hónap múlva – azaz 2007. június 28-án – lép a brit banda a Petőfi Csarnok színpadára, hogy a 2004-es cím nélküli, illetve az idei Empire feliratú nagylemezek anyagával a hazai rajongóiknak is örömet okozzon.

Az angol együttes a zenén kívül nem azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy örmény családnevet alakított márkajelzéssé, hanem, hogy e név a világ legismertebb sorozatgyilkosának, Charles Manson barátnőjének vezetékneve…
A szolid botránynál nagyobb durranás volt viszont a zenei bemutatkozás: 2004-es debütlemezük az angol slágerlista negyedik helyéig kapaszkodott, e bravúrt pedig legutóbbi albumuk, az Emipre maximálisan felülmúlta! A listavezető nagylemez megjelenése előtt módosuló felállás ellenére – vagy éppen emiatt?! – minden korábbi várakozást felülmúlt e felemás kiadvány a tengeren túl.
Az alig negyvenperces korong első fele izgalmas, friss, majdhogynem zseniális. A címadó Empire-re nem lehet panasz, jól felépített, torzítós gitárral és énekkel, meg cseppet sem tolakodó mértékű elektronikai effektusokkal megfejelt, hamisítatlan britpop darab. A kislemezen szintén megjelent Shoot The Runner a hetvenes évek rockbandáit idéző gitár-riffjeivel és vokáljaival szintén működik, akárcsak A Last Trip (In Flight). A Me Plus One, a Sun Rise Light Flies és a By My Side pedig attól igazán különleges, hogy a dal szerkezetétől függetlenül egy egészen más zenei világ is kibomlik bennük. A Stuntman izgalma után azonban mélyrepülés következik – mintha elfáradtak és kifogytak volna az ötletekből a fiúk. Na jó, a The Doberman utolsó másfél percére azért összeszedték magukat!

Tracklista
1. Empire
2. Shoot The Runner
3. Last Trip (In Flight)
4. Me Plus One
5. Sun Rise Light Flies
6. Apnoea
7. By My Side
8. Stuntman
9. Seek & Destroy
10. British Legion
11. The Doberman

Balajti Péter

2007. 04. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 04. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kasabian: Empire (SonyBMG) cikk képei
Kasabian - Kasabian: Empire (SonyBMG)