Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Jewel: This Way (Atlantic / Warner)

Jewel - Jewel: This Way (Atlantic / Warner)

Jewel Kilcher 1974-ben született az Utah állambeli St. Georgban, gyermekkorát Alaskában töltötte elektromosság és rendes melegvíz nélkül. Szülei zenészek voltak és viszonylag korán, hatévesen bekerült a lány a showbiznisz világába. 1995-ben jelent meg az Atlantic kiadónál első lemeze „Pieces Of You” címmel. Jewel már 17 éves korában elkezdett dalokat írni és ezzel a jó szokásával mind a mai napig nem hagyott fel, nagy szerencsénkre. Sajátos zenéje sokszínű gyökerekre nyúlik vissza, a pop, folk, blues, country és a rock ‘n’ roll műfaján belül. Dalainak nemes egyszerűsége, spiritualitása egyszerűen varázslatos. Rengeteg fellépése volt és különböző amerikai showkban is szerepelt. Az énekesnő 2000 végén egy könyvet is kiadott „Chasing Down The Dawn” címmel. Az új Jewel album „This Way” nyitó száma, a “Standing Still” már a Eurocharton is megtalálható. Az énekesnő kellemes dalokat álmodott lemezre, a kislemezként is megjelent „Standing Still” például kifejezi az összes többi dalt, a „Don’t You Want To Play” c. számot Tokióban írta, a „Grey Matter” pedig élőben került rögzítésre. A lemez összességét tekintve rock, pop és country beütésű. Az amerikai lányok tudna valamit, elég ha csak Leann Rimes vagy Faith Hill nevét említjük meg, ebből a műfajból, illetve műfaji keveredésből. Jewel mostani korongján találhatunk még egy számítógéppel lejátszható, amolyan bonusz részt is. Mindezek mellett fontos megjegyezni azt is, hogy új albumának minden dalát ő írta. Kellemes és szép dalok szólnak erről a korongról. Bátran ajánlom mindenkinek!

Jónap Tamás

2002. 05. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 22. 0:00
Azt kifelejteted, hogy milyen fantasztikusa hangszerelt és mennyire össze paszol az egész album. Én most már csak a legujabb single-re vagyok kiváncsi. Aminek a címe Intuition.
Vendég 2003. 10. 06. 0:00
Én sajnos csak a Standing Still-t ismerem tőle,de az máig a kedvencem!
Vendég 2003. 10. 09. 0:00
Imadom!Megvettem az uj albumat es nagyon jo!Nagyon birom a stilusat es a hangja nagyon otos!!
rocker_csaj 2003. 10. 23. 0:00
Rocker vagyok, de van egy száma, ami nagyon megtetszett...Segítenétek nekem, hogy honnan lehet Jewel számokat letölteni?kössz

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Jewel: This Way (Atlantic / Warner) cikk képei
Jewel - Jewel: This Way (Atlantic / Warner)