Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Scooter: The Ultimate Aural Orgasm (Record Express)

Scooter - Scooter: The Ultimate Aural Orgasm (Record Express)

Ki hitte volna, hogy a hamburgi technocsapat megalakulása után bő egy évtized után is létezni fog, mi több, Európa-szerte komoly rajongótáborral bír majd?!

Behind The Cow

A Scooter – sorozatos tagcserék ellenére – is sorra gyártja a nagylemezeket, újabb és újabb ötletekkel töltve meg a jócskán megfáradt műfajt. Legújabb albumuk a The Ultimate Aural Orgasm szexista címmel és egy tételben felfedezhető erotikus hanghatásokkal igyekszik népszerűvé válni, ám azzal együtt, hogy a borítón külön felhívják a figyelmet a nagyszerű szövegekre (ami persze nem fedi a valóságot!), az eredmény nem sokkal több, mint a korábbi korongokon is megtapasztalható kőkemény önismétlés.
Az alig háromperces bevezető inkább egy monstre Scooter-show nyitányaként hat, mint egy ötvenperces album felvezetéseként, a Behind The Cow pedig felütésként a 2Unlimited zenei örökségét idézi, megtörve azt Fatman Scoop elektro-betétjével. A Does The Fish Have Chips a mostani trendeknek megfelelő Uh-Uh felkiáltásokkal (meglepő módon működik!), Tarzan-üvöltéssel (ez jó ötlet), elektromos gitárral (belefér) és kéjes sóhajokkal (gáz) ügyeskedik, s az értelmesnek nehezen nevezhető cím egy kísérletezős valamit takar. Szintén összetett cucc a The United Vibe, melynek refrén-dallama tényleg ütős, akárcsak a mellépakolt bendzsó-szóló! A kétsoros, de azt sokszor ismétlő, német nyelvű Lass Uns Tanzen szöveg nélkül is megállná a helyét, ahogy annak idején számos Scooter-mű is működött, s ahogy a mostani korong egyik legjobbja, az U.F.O. Phenomena is működik!
A Ratty’s Revenge refrénje a She Moved Through The Fair című ír népdalból való, míg a The Shit That Killed Elvis-nél fel is tűntetik, hogy (részben) kölcsön darabról van szó… Az Imaginary Battle a gyorsított refrénjével együtt felejthető, nemúgy az eszelős tempót diktáló, ismét ír énekdallammal (Scarborough Fair) felvértezett Scarborough Affair, melynek instrumentális melódiája is rendben van – csak H. P. Baxxter szövegelését tudnánk feledni! Az East Sands Anthem címe és opera-nyitánya mellé egy kevés H. P.-féle szónoklatot, elektro-beütést és skótdudát kapunk – utóbbi zseniális ötlet lenne, ha nem sütötték volna már el korábban is a fiúk…
A lemezt záró, masszív instrumentális Love Is An Ocean címe kissé becsapós lehet, de sajnos csak kevés köze van az azonos elnevezéssel bíró egykori RMB-sikerhez – mégis figyelemreméltó klubkedvenc lehet, igaz, egy kissé lassabb tempó nem ártott volna hozzá!

XXX

Tracklista:
1. Horny in Jericho
2. Behind The Cow
3. Does The Fish Have Chips?
4. The United Vibe
5. Lass Uns Tanzen
6. U.F.O. Phenomena
7. Ratty’s Revenge
8. The Shit That Killed Elvis
9. Imaginary Battle
10. Scarborough Affair
11. East Sands Anthem
12. Love Is An Ocean

Balajti Péter

2007. 05. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 05. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2007. 07. 26. 19:46
Én (ha őszinte akarok lenni) nagyon jó kis lemez lett, és nekem nagyon tetszik, néhány apró hibát kivéve. Én a második CD-n hallottakat is értékelném, mert ugye ez az album 2 CD-s, ami ráadásul 2 részből áll: a "The Aural Selection-ből(ami szintén két részből van összetéve, és trackek vannak rajta) és a "The Visual Selecton"-ből, amiben fotók vannak, egy interjú a bandával, a Behind the Cow videója, és annak előkészületei.Hát megkezdeném a kibelezést. Az Aiii Shot The DJ nekem kifejezetten tetsztett. Jó pörgős és igazi Scooteres hangulat. Nagyon klassz. A második szám az Am Fenster, hát, a hegedűt leszámítva...merthát a hegedű inkább egy német népdalt csinál ebből a számból... A többi igazából nem lényeges: ezután mixek és élő előben leadott számok jönnek. Élőben adják pl. a Trance Atlanticot, amit ráadásul special, ez nekem nagyon bejött a maga 12 percével. A Fire-t teljes hosszába adták le, ez viszont nekem nem nyerte el a tetszésem, nem lett valami fenomenális. Az elektrogitáros egy hatalmas bemutatóval tisztelt meg bennünket a szám végén. Nekem viszont írtó szokatlan volt, hogy H.P. Baxxter erőtlenül üvölt bele a mikrofonba de attól függetlenül ne ordítom ki a világból. Az Apache-t a Flip&Fill mixelte, és jó lett: vadnyugatos helyzet technósan. Végül a Behind the Cow mixelése amit a 3am mixelt. Ami a legmeglepőbb, hogy nem olyan porgős, mint az eredeti, és csak a refrént használják, mégis milyen jól megállja a helyét. Néha úgy hiszem, hogy a második lemez sokkal jobban sikeredett az eredetinél. De megérte megvenni, legalábbis nekem...
Kata 2007. 07. 26. 19:48
Ezt én írtam csak nem voltam bejelizve : )
Balajti Péter 2007. 07. 27. 9:23
Szia Kata! Helyesbítenélek: a Scooter The Ultimate Aural Orgasm című albumának létezik egy korlátozott példányszámban megjelent kétlemezes változata is, de a "normál kiadás", melyről a cikk is szól, az egylemezes. A Scooter hivatalos honlapján (www.scootertechno.com) található diszkográfiában is az utóbbi kapott helyet.
Kata 2007. 07. 27. 13:29
Én ezt a duplalemezes változatot az egyik barátomtól kaptam ajándékba, de ordított róla, hogy külföldön szerezte. Nem mondta, de gyanakszom rá. De ezt a véleményemet muszáj volt leírnom abban az esetben, ha valaki a duplalemezes cover-t szerezte be. De nekem akkor is tetszett :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Scooter: The Ultimate Aural Orgasm (Record Express) cikk képei
Scooter - Scooter: The Ultimate Aural Orgasm (Record Express)